Για αδιαφορία και ανικανότητα σχετικά με την προετοιμασία των κοντέινερ για την στέγαση των μαθητών των νηπιαγωγείων κατηγορεί την δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
«Με… πανηγυρικό ύφος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι… συνεχίζονται οι εργασίες στο οικόπεδο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Πεύκη που τοποθετήθηκαν τα τέσσερα… κοντέϊνερ ελαφράς κατασκευής, προκειμένου να στεγαστούν οι μαθητές των νηπιαγωγείων που γράφτηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στα σχολεία. Κι όμως έπρεπε να κρύβεται για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργήσει από τα λάθη του.
Για την τοποθέτηση των κοντέϊνερ, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί, ο δήμος μας αδιαφορούσε ενάμιση χρόνο. Άρα οι εργασίες που…συνεχίζονται σήμερα, τον Φεβρουάριο του 2021, θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2020. Για να μην πούμε τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως προέβλεπε ο νόμος.
Όμως, σκέπτεται, ποιος τα θυμάται αυτά τώρα; Βγάζει ένα δελτίο τύπου και γράφει ό,τι θέλει. Γιατί πόσοι θα θυμούνται, με τα προβλήματα που έχουν, ό,τι ο δήμος ήταν από τους ελάχιστους 332 δήμους της Ελλάδος που δήλωσε ανέτοιμος να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα παιδάκια των τεσσάρων και πέντε ετών, που είχαν τη λαχτάρα να πάνε σχολείο. Απέναντι στους εκπαιδευτικούς, που δίνουν την ψυχή τους σε συνθήκες απαράδεκτες, απέναντι στις οικογένειες, που αγωνίζονται να τα φέρουν βόλτα. Αντί λοιπόν να ζητήσει ένα μεγάλο συγνώμη για την αδιαφορία του μας περιγράφει το πόσο… καλά θα τα κάνει όλα. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος υπευθυνότητας…
«Ερωτάται ο κ. Μαυρίδης: Γιατί δεν φρόντισε να προσθέσει έστω αυτά τα κοντέϊνερ την περίοδο 2018-19; Γιατί δεν φρόντισε την περίοδο 2019-20; Γιατί δεν φρόντισε να τα έχει τοποθετήσει έστω το Σεπτέμβριο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς; Αλλά κυρίως γιατί δέκα χρόνια δεν φρόντισε να κατασκευαστεί εκεί ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο για την Κάτω Πεύκη; Απάντηση σοβαρή δεν θα πάρουμε. Το πολύ-πολύ να μας πει για επιστολές που έκανε στου; αρμοδίους, για τον κορωνοϊό και ενδεχομένως για το… Θεοδωρακόπουλο. Δεν μπορεί κάπου θα φταίει» τόνισε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Στο περασμένο συμβούλιο όταν θέσαμε το πρόβλημα είπε ότι φταίει το γεγονός ότι ο διαγωνισμός βγήκε αρχικά άγονος. Απέκρυψε όμως την αλήθεια. Οι εταιρίες που προσκλήθηκαν στην διαδικασία, ήταν επιλογής του δημάρχου, γιατί το Υπουργείο προκειμένου να βοηθήσει την κατάσταση επέτρεψε στους δήμους να επιλέξουν και να καλέσουν 3-4 εταιρίες που επιθυμούσαν και μην κάνουν κανονικό διαγωνισμό
Γεννιούνται τρία ερωτήματα: Ερώτημα πρώτο. Στο δήμο μας αλήθεια ποιες εταιρείες κάλεσε ο δήμαρχος; Του της επέβαλε κάποιος; Ας απολογηθεί για τα μεγάλα λάθη του. Το δεύτερο θέμα είναι πότε άρχισε η διαμόρφωση του χώρου και το τρίτο ερώτημα είναι πότε θυμήθηκε να τρέξει τις διαδικασίες για τον εξοπλισμό των αιθουσών. Μήπως δεν γνώριζε ότι στις σχολικές αίθουσες είναι απαραίτητα τα θρανία, οι καρέκλες, οι πίνακες;
Για αυτό αναφερθήκαμε σε αδιαφορία και ανικανότητα.
Η εγκατάλειψη των σχολείων τα τελευταία χρόνια από το δήμο μας δεν αποτελεί είδηση. Ζήσαμε πρώτα την αποτυχημένη τετραετία Φωκιανού, ο οποίος τα είχε κάνει… θάλασσα και στη θητεία του στη Λυκόβρυση με χαρακτηριστικά παραδείγματα την τοποθέτηση κοντέϊνερ στο 2ο δημοτικό όπου υπάρχουν ακόμη τρεις αίθουσες, η ενοικίαση αίθουσας για νηπιαγωγείο και πολλά άλλα. Ακολούθησε η εξαετία Μαυρίδη όπου η πόλη συνέχισε τον κατήφορο. Η υπόθεση με την συστάδα των φωτιστικών που έπεσαν, πριν από λίγες ημέρες, την ώρα του μαθήματος, στο 2ο δημοτικό Λυκόβρυσης και ο λαλίστατος δήμαρχος δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση συγνώμης τα λέει όλα».
Διαβάστε: Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών