Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της παιδικής χαράς του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία έχει «ανάψει φωτιές» από τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Πάνο Κανέλλο, το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάπλασης παιδικών χαρών σε όλη την πόλη.
«Η συγκεκριμένη παιδική χαρά αποτελεί την αρχή του προγράμματος και πρόκειται να αποκτήσει πιστοποιητικό ποιότητας ISO», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιχνίδια και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παιδική χαρά είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Εν τω μεταξύ, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Τα νέα θα είναι ευχάριστα για τους χιλιάδες Πευκιώτες. Για τους άλλους που ήθελαν, είτε να την κλείσουν είτε να αφήνουν τα παιδιά να τραυματίζονται, καθώς δεν είχε ISO, τι να κάνουμε; Τη συμπάθειά μας».
«Με βάση τα λεγόμενά σας, θα έπρεπε αύριο να κλείσετε όλες τις υπόλοιπες παιδικές χαρές στην πόλη, για να μην τραυματίζονται τα παιδιά», απάντησε στον δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Μαυρίδης.
Θέση για το θέμα έλαβε και η δημοτική συμβούλος της ίδιας παράταξης Βασιλική Νικολαροπούλου, η οποία αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να μιλάμε για παιδική χαρά με πιστοποίηση ποιότητας ISO, όταν λειτουργεί σε δύο επίπεδα;». Όπως υποστήριξε, όταν η ίδια ήταν αντιδήμαρχος, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών τής είχε επισημάνει ότι «για να γίνει σωστή δουλειά, πρέπει να ανέβει η μάντρα και να έρθουν όλα σε ένα επίπεδο», κάτι το οποίο δεν συνέβη στη συγκεκριμένη ανάπλαση. Επίσης, η κ. Νικολαροπούλου εξέφρασε την ανησυχία της για τις πέτρινες κατασκευές γύρω από τα δέντρα, οι οποίες «μόνο πιστοποιητικό ποιότητας δεν πρόκειται να λάβουν».
«Επικίνδυνη παγίδα για τα παιδιά» χαρακτήρισε την παιδική χαρά, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Πεύκης Μαρίτα Κουρούπη, η οποία υποστήριξε ότι «δεν τηρεί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος και αν έρθουν να κάνουν αυτοψία, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».
Επιπροσθέτως, η κίνηση «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» εδώ και καιρό γενικά για τις κατασκευές μέσα στο δάσος, καθώς «οποιαδήποτε παρέμβαση μέσα σε αυτό ενδεχομένως να δίνει λαβή στον αντίδικο, επειδή η παιδική χαρά αποτελεί συνέχεια του δάσους Μορέλλα και της ομώνυμης δωρεάς».