«Δεν αυθαιρετούμε»
Πέρα από τα συγχαρητήρια, όμως, οι εθελοντές έχουν μαζέψει στο «βιογραφικό» τους και επικρίσεις από ορισμένους, οι οποίοι τους κατηγορούν κατά καιρούς για αυθαίρετες ενέργειες.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την δήλωση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Πανταζή στο Δημοτικό Συμβούλιο (26/1), ότι «παρόλο που η Επιτροπή των Εθελοντών είναι διαπαραταξιακή, δεν έχουμε κληθεί ποτέ για τη διαμόρφωση και λήψη οποιασδήποτε απόφασης, τις οποίες μάλλον λαμβάνει μόνη της η πρόεδρος. Παρακαλώ να τηρούνται τα νόμιμα και τα σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων». Τον παραπάνω ισχυρισμό διαψεύδει στην «Α» η κ. Ηλιοπούλου, η οποία υποστηρίζει ότι αρχικά συμμετείχε στην Επιτροπή η δημοτική σύμβουλος της εν λόγω παράταξης Έλλη Μήτση, αλλά όταν έγινε ανανέωση του Δ.Σ., η ίδια έφυγε και δεν πρότεινε κάποιον άλλο στη θέση της. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται συνολικά στις συνεδριάσεις που κάνουμε κάθε μήνα».
Όσον αφορά στις κατηγορίες που έχουν ακουστεί για αυθαίρετες ενέργειες, η πρόεδρος τονίζει ότι «πριν από κάθε μας κίνηση ρωτάμε τους αρμόδιους και γι’ αυτό έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Όμως, ενώ κάποιοι μας συγχαίρουν για όσα κάνουμε, άλλοι θέλουν να μας φιμώσουν. Ωστόσο, αυτά εμάς δεν μας αγγίζουν και θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε αγνά και με ανιδιοτέλεια το δρόμο της προσφοράς».
Αίσθηση, επίσης, προκαλεί η δήλωσή της ότι «εμείς δεν κάνουμε τίποτα για ίδιον όφελος, ενώ ορισμένοι από αυτούς που μας κατηγορούν έχουν προκαλέσει κακή εικόνα στην πόλη για δικό τους όφελος, κόβοντας πεύκα, χτίζοντας σπίτια και κατασκευάζοντας ορόφους».
Τέλος, ισχυρίζεται ότι «οι περισσότεροι Σύλλογοι στην πόλη δημιουργήθηκαν μόνο για να ασκούν κριτική και μάλλον για αυτό ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει στα όμορφα πράγματα που κάνουμε εμείς, λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια ακόμη και άλλων Δήμων».






































































































