Την αντίδραση μερίδας περιοίκων προκάλεσε η έναρξη του προγράμματος «Πράσινη Ζωή στην Πόλη» στην περιοχή, πέριξ του άλσους Βαρβαρέσου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Η ένταση δημιουργήθηκε εξαιτίας της κακοποίησης, σύμφωνα με τους περιοίκους, των δέντρων κατά τη διάρκεια των χωματουργικών και σκαπτικών εργασιών, στις οδούς Βάρναλη, Βαλτετσίου και Κύπρου.
Για «βαρβαρότητα» και «κακομεταχείριση των δέντρων» έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Πεύκης Μαρίτα Κουρούπη, η οποία την απέδωσε στην ελλιπή και ανεπαρκή εποπτεία από πλευράς του Δήμου.
Μάλιστα, αναρωτήθηκε για τον ρόλο των τοπικών συμβούλων, που σύμφωνα με την ίδια, θα έπρεπε να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πόλη τους και να επιβλέπουν και εκείνοι τα έργα.
Απαριθμώντας τις «κακοποιήσεις» που έγιναν από τους εργολάβους στα δέντρα για την κατασκευή του πεζόδρομου γύρω από την παιδική χαρά Βαρβαρέσσου, τόνισε ότι ο απολογισμός είναι κομμένες ρίζες δέντρων καθώς και ένα μεγάλο πεύκο, που έπεσε στις αρχές Μαρτίου, όταν η Λυκόβρυση – Πεύκη «ντύθηκε» στα λευκά.
«Μπορεί ορισμένα δέντρα να έπεσαν στην πόλη εξαιτίας της κακοκαιρίας, όμως, για το συγκεκριμένο επί της οδού Κύπρου, ο αέρας αποτέλεσε το τελικό χτύπημα. Και αυτό επειδή το πρόβλημα ήταν το σκάψιμο που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες πολύ κοντά στις ρίζες του, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να σταθεί και τελικά να πέσει», τόνισε.
Ταυτόχρονα, η κ. Κουρούπη δήλωσε ότι τα σκαπτικά μηχανήματα έφτασαν χωρίς λόγο πολύ κοντά και στον «πράσινο φράχτη» που υπάρχει γύρω από την παιδική χαρά Βαρβαρέσου, αφήνοντας τις ρίζες των δέντρων εκτεθειμένες.
Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, ότι οι εργάτες των συνεργείων τοποθετούσαν τα σακάκια τους πάνω σε δενδρύλλια, με αποτέλεσμα να μην αντέχουν το βάρος και ορισμένα από τα κλαδιά τους να σπάνε.
Πάντως, καταλήγοντας, δήλωσε ότι «οφείλω να ομολογήσω πως η παρέμβαση του δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού ανέστειλε περαιτέρω καταστροφή και των υπολοίπων δέντρων».