Την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού γηπέδου της Λυκόβρυσης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, αποκλείοντας τη δημιουργία υπερτοπικού ή διαδημοτικού Πράσινου Σημείου στον ίδιο οικοπεδικό χώρο.
Την πρόθεσή του να ολοκληρώσει το ημιτελές κλειστό γήπεδο της Λυκόβρυσης εκδήλωσε με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στην τελευταία του συνεδρίαση εντός της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί χρόνος τριών μηνών στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να παραδώσουν την προμελέτη κατασκευής του με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, όπως μας είπε ο δήμαρχος της πόλης Τάσος Μαυρίδης, έχει ζητήσει από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να ξεκαθαρίσουν ορισμένα ζητήματα σε σχέση και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ημιτελούς κλειστού. Το δημοτικό συμβούλιο παράλληλα, αποφάσισε να μην γίνει υπερτοπικό ή διαδημοτικό Πράσινο Σημείο στον χώρο των 5,2 στρεμμάτων στη Λυκόβρυση όπου τα 1500 τ.μ. αποτελούν το ημιτελές κλειστό γήπεδο της πόλης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο αναζητείται σήμερα χώρος για τη δημιουργία είτε μικρότερων και περισσότερων του ενός Πράσινα Σημεία είτε χώρος για τη δημιουργία ενός μεγάλου Πράσινου Σημείου. Είναι σαφές πάντως ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση εάν θα γίνει και Πράσινο Σημείο τοπικού χαρακτήρα στον ευρύτερο οικοπεδικό χώρο του ημιτελούς κλειστού γηπέδου Λυκόβρυσης.
Ταυτόχρονα, ο έντονος διάλογος για το ημιτελές γήπεδο Λυκόβρυσης και κατασκευής Πράσινου Σημείου στην πόλη συνεχίζεται όπως και η ανταλλαγή λεκτικών πυρών. Αυτή τη φορά ο λόγος άπτεται ανακοίνωσης του πρώην δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού που παρουσιάζει συνοπτικά την ιστορία του ημιτελούς κλειστού εδώ είκοσι και άνω έτη με «βολές» κατά του τότε Κοινοτάρχη Λυκόβρυσης Ελευθέριου Κωνσταντινίδη αλλά και σημερινών επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας (ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ.-) από τις εκλεγμένες πέντε στο δημοτικό συμβούλιο. Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Γώγου στην απαντητική της ανακοίνωση ζητά από τον κ. Φωκιανό να «αναζητήσει αλλού τους δράκους» και όχι στην ίδια και την παράταξή της, ενώ ο Μανόλης Πάγκαλος επικεφαλής της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ζητά από τη δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα κατασκευής του ημιτελούς κλειστού γηπέδου Λυκόβρυσης με ολοκληρωμένη μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο.
Με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός δίνει στη δημοσιότητα εν συντομία την ιστορία του ημιτελούς γηπέδου Λυκόβρυσης – Πεύκης από το 1995 έως σήμερα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου:
1977: Σχέδιο πόλης στη Λυκόβρυση χαρακτηρίζει 12 στρέμματα της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» ως χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων.
1978-1994: Η κοινότητα Λυκόβρυσης (κοινοτάρχης Ελ. Κωνσταντινίδης) δεν απαλλοτριώνει επί 16 χρόνια τον χώρο των 12 στρεμμάτων αλλά ούτε μικρό τμήμα του (π.χ. 3 στρέμματα). Η «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» , κερδίζει το 1994 στο Συμβούλιο της Επικρατείας άρση απαλλοτρίωσης των 12 στρεμμάτων. Ο κοινοτάρχης Ελευθέριος Κωνσταντινίδης δεν στέλνει ούτε ένα δικηγόρο υπέρ του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει προλάβει όμως το 1989 να αυτοδιοριστεί υπάλληλος της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ».
1994: Έγκριση κατασκευής από την Γ.Γ. Αθλητισμού, κλειστού γηπέδου στη Λυκόβρυση (όπως και στην Πεύκη). Δεν υπάρχει χώρος όμως για κατασκευή κλειστού, αφού χάθηκε ο χώρος της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»
1995: Αγοράζεται από το Δήμο Λυκόβρυσης (δήμαρχος Χρ. Σκαμάκης), χώρος 5,2 στρεμμάτων στο ΒΙΟ.ΠΑ. (Βιομηχανικό Πάρκο) Λυκόβρυσης και αρχίζει από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και την Τ.Υ.Δ.Κ. (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων), της Κρατικής Περιφέρειας Αττικής, η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου.
1996-1997: Το κλειστό φτάνει στη σημερινή του εικόνα, αλλά σταματούν οι εργασίες από την Πολεοδομία, μετά από καταγγελία της «ELCO Βαγιωνής» ως εκδίκηση στο Δήμο Λυκόβρυσης. Γιατί αυτό; Γιατί η ΕLCO μηνύεται από τον Δήμο Λυκόβρυσης για καταπάτηση του ρέματος Δαμάσκου και της επιβάλλεται μεγάλο πρόστιμο (που δεν πλήρωσε ποτέ). Για να συνεχιστούν οι εργασίες στο κλειστό, πρέπει να εκδοθεί οικοδομική άδεια και χαρακτηρισμός του χώρου ως χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΒΙΟ.ΠΑ. Επιβάλλεται επίσης στο Δήμο Λυκόβρυσης πρόστιμο 85 εκατομμυρίων δραχμών (250.000 ευρώ)
2001-2002: Τοπικό ρυμοτομικό στο ΒΙΟ.ΠΑ. με ΦΕΚ για αθλητικές εγκαταστάσεις και έκδοση οικοδομικής άδειας.
2003-2005: Αναθεώρηση οικοδομικής άδειας (Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός). Πληρωμή του προστίμου των 250.000 ευρώ. ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικός πίνακας) για βανδαλισμούς στο γήπεδο από τον υπεργολάβο ύψους 25.000 ευρώ. Θάνατος του υπεργολάβου (Παπαιωάννου).
2005-2010: Ο τύποις ανάδοχος (Νικολούτσος), έχει εξαφανιστεί και ο Δήμος δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία, που γίνεται με ΦΕΚ το 2009. Διευθύνουσα αρχή όπως προείπαμε είναι η Τ.Υ.Δ.Κ. της Περιφέρειας που αδιαφορεί πλήρως για το έργο (Διευθύντρια Χρ. Ζωγράφου). Παράλληλα κατέχει τον φάκελο του έργου ως το τέλος του 2010, οπότε και διαλύεται. Στο τέλος του 2010 ο φάκελος μεταβιβάζεται στο Δήμο Λυκόβρυσης.
2008-2009: Προφορική συμφωνία του Δήμου Λυκόβρυσης με ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ( διευθύνων σύμβουλος κ. Σέμπαρ), για δωρεάν παραχώρηση 3 στρεμμάτων στο Δήμο Λυκόβρυσης για κατασκευή κλειστού και 3,5 στρεμμάτων για πράσινο σε κοινή χρήση. Η προφορική συμφωνία δεν υλοποιείται από τον νέο διευθύνοντα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κ. Dellaplanc.
2007-2010: Στο δήμο Πεύκης (δήμαρχος Ι. Θεοδωρακόπουλος) δεν υλοποιείται η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, η χρηματοδότηση του οποίου έχει εγκριθεί από τον Ο.Σ.Κ., στο Ηλιακό Χωριό, με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου.
2011-2012: Διάλυση της εργολαβικής σύμβασης και κήρυξη ως έκπτωτου, του τύποις αναδόχου. Μήνυση κατ’ αγνώστων από το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης για κλοπή ξύλινων πατωμάτων.
2016: (Δήμαρχος Αν. Μαυρίδης). Ορίζεται ο χώρος του κλειστού της Λυκόβρυσης ως περιεφερειακό πράσινο σημείο από την Περιφέρεια Αττικής και εγγράφεται ποσό 1.500.000 ευρώ για την κατασκευή του.
Αυτά είναι τα αδιάψευστα γεγονότα που επαληθεύονται από έγγραφα και μαρτυρίες. Από εδώ αρχίζει ο χορός της παραπληροφόρησης με πρωταγωνιστή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Ι. Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος -αφού χρεοκόπησε σε μια τετραετία τον Δήμο- αφού έχασε την κατασκευή χρηματοδοτημένου κλειστού από τον Ο.Σ.Κ. σε δικό του χώρο στην Πεύκη -αφού συμμάχησε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (2010, 2014) με τον «νεκροθάφτη» του χώρου της ΑΓΕΤ στη Λυκόβρυση και κύριου υπεύθυνου για το αδιέξοδο του κλειστού Ελ. Κωνσταντινίδη, εμφανίζονται και οι 2 τώρα σφόδρα ενδιαφερόμενοι για την αποπεράτωση του κλειστού της Λυκόβρυσης. Υποκρισία δίχως τέλος. Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν και…. άλλοι αυτόκλητοι υπερασπιστές της αποπεράτωσης του κλειστού… από την Πεύκη, καθώς και άλλοι που ονειρεύονται την κατασκευή υπερτοπικού πράσινου σημείου προφανώς στη Λυκόβρυση (κ.κ. Γώγου, Πάγκαλος, Κωνστάντος ). Είναι περίεργη η σιγή της προέδρου του ΠΕ.ΑΠ. που έχει την αρμοδιότητα των αθλητικών χώρων ως προς την τύχη του Κλειστού Γυμναστηρίου Λυκόβρυσης. Είναι στο πλαίσιο της αποστροφής της σε ό,τι αφορά τη Λυκόβρυση ή έχει αφήσει τη δουλειά στο δίδυμο Θεοδωρακόπουλου – Κωνστάντου;
Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να τονιστούν τα εξής:
Εφόσον δεν προχωρά η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου σε άλλο χώρο στη Λυκόβρυση, η αποπεράτωση του απελευθερωμένου πλέον ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου, είναι μονόδρομος.
Είναι αυτονόητη, η ανάκληση του ορισμού ως περιφερειακού πράσινου σημείου, όχι μόνο στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του Δήμου.
Είναι αυτονόητη η χωροθέτηση και νομοθετική ρύθμιση των απαραίτητων πράσινων σημείων, για την υλοποίηση της μεγάλης μεταρρύθμισης στη διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Αττικής. Δήμος και πολίτες είναι έτοιμοι να συμβάλλουν σε αυτό. Υπάρχουν χώροι μακριά από τον οικιστικό ιστό.
Είναι αυτονόητη η υποχρέωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να ολοκληρώσει την Πολεοδόμηση του ΒΙΟ.ΠΑ. μετά από αναβολές 25 ετών, για να εκσυγχρονιστεί η περιοχή.
Είναι αυτονόητη η έγκριση του πιο ώριμου γενικού πολεοδομικού σχεδίου, αυτού της δημοτικής ενότητας Λυκόβρυσης.
Όσον αφορά την ιστορία του κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης, αυτή αφορά τις διοικήσεις του πρώην δήμου Λυκόβρυσης και του μετέπειτα ενιαίου δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης . Ας βρουν το πολιτικό θάρρος για να επιμερίσουν μεταξύ τους τις ευθύνες της μη ολοκλήρωσης του έργου, εδώ και 21 χρόνια.
Όσον αφορά τα γραφόμενα του κ. Φωκιανού ότι «ονειρεύομαι την κατασκευή υπερτοπικού πράσινου σημείου στη Λυκόβρυση» λυπάμαι για αυτή του τη θέση και του προτείνω να αναζητήσει αλλού να βρει τους δράκους, γιατί τόσο η θέση μου όσο και της παράταξης είναι ξεκάθαρες:
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη δημιουργία υπερτοπικού ή διαδημοτικού πράσινου σημείου σε κανένα χώρο στο Δήμο μας.
Η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης
Η δημοτική μας παράταξη δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι στηρίζει απερίφραστα το αίτημα των κατοίκων της Λυκόβρυσης για άμεση αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου, καθώς και κάθε ενέργειας που θα καταστήσει αυτό εφικτό, ώστε να αποδοθεί στη νέα γενιά.
Ζητήσαμε τη δέσμευση του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στους δημότες, όχι μόνο σε επίπεδο προθέσεων, αλλά και σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση και σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα:
Καταθέσαμε προς ψήφιση τις ακόλουθες προτάσεις:
α. Άμεση ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης.
β. Άμεση διεξαγωγή αναλυτικής μελέτης για την αποπεράτωση του κτηρίου του κλειστού γυμναστηρίου και για την διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και της περίφραξης. Με πλήρη οικονομική τεκμηρίωση, με συγκεκριμένη ανάλυση κάθε εργασίας και του κόστους της, καθώς και χρονοδιάγραμμα παρουσίασης της μελέτης στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν πρέπει να ξεπερνά τους τρεις μήνες.
Η μελέτη να συνοδεύεται από προτάσεις εξεύρεσης χρηματοδότησης του έργου.
γ. Μη δημιουργία υπερτοπικού ή διαδημοτικού πράσινου σημείου, τόσο στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, όσο και σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.
Η πρόταση της παράταξής μας έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Στην τοπική κοινωνία της Λυκόβρυσης, εδώ και χρόνια, διασπείρονται ειδήσεις για πολυετείς διαπραγματεύσεις μεταξύ αιρετών και Προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών (Τσιμέντα Ηρακλής, Lafarge), για εκχώρηση τμήματος του οικοπέδου τους, όπου δήθεν θα γινόταν νέο αθλητικό κέντρο, σε χώρο όμως στον οποίον υφίστανται τελεσίδικες υπέρ των επιχειρήσεων αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Τα τελευταία χρόνια «ακούγεται» ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την ιδιοκτήτρια επιχείρηση και θα δοθεί ως δωρεά στον δήμο τμήμα του προαναφερθέντος οικοπέδου.
«Ακούγεται» ότι ο χώρος του υφιστάμενου ημιτελούς αθλητικού κέντρου, μετά την νομοθέτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυκόβρυσης, θα αποκτήσει υψηλή ανταλλακτική αξία.
«Ακούγεται» ότι Κύπριος επιχειρηματίας έχει ζητήσει να αγοράσει το οικόπεδο του ημιτελούς αθλητικού χώρου με δέσμευσή του να χτίσει αντίστοιχο αθλητικό κέντρο, με δικά του έξοδα, σε χώρο που θα του υποδείκνυε ο Δήμος Λυκόβρυσης.
Όλη αυτή η δήθεν «πραγματική εικόνα» εκπορευόταν από χείλη Λυκοβρυσιωτών, επίσημων και μη!
Η συνεχής παραπληροφόρηση πέτυχε μέρος του στόχου της και στην τοπική κοινωνία άρχισε να αναπτύσσεται η άποψη ότι το ημιτελές αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να λειτουργήσει είτε λόγω πολεοδομικών και ρυμοτομικών ελλείψεων είτε γιατί δεν υφίσταται δυνατότητα λήψης αδειών είτε γιατί το κτίσμα έχει καταστραφεί και δεν συμφέρει στον δήμο η ολοκλήρωσή του.
Δίπλα σε όλα αυτά πρώην Δήμαρχος κατηγορεί σε συνέντευξή του άλλον αιρετό της Λυκόβρυσης, πως δήθεν ως υπάλληλος εταιρείας που εδρεύει στη Λυκόβρυση αγωνιζόταν ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου.
Επί δεκαπέντε χρόνια, έτσι λειτούργησαν στο συγκεκριμένο ζήτημα, με διαδόσεις και διαρροές δήθεν αληθινών γεγονότων, τόσο ο Δήμος Λυκόβρυσης όσο και ο ενιαίος πλέον δήμος, με υφέρπουσα «καφενειακού» τύπου παραπληροφόρηση.
Η Ριζοσπαστική Ανατροπή, από την προεκλογική ακόμη περίοδο, είχε αναδείξει το πρόβλημα της εγκατάλειψης από τις δημοτικές αρχές του ημιτελούς κλειστού αθλητικού χώρου στα όρια της Λυκόβρυσης με την Μεταμόρφωση και την Κηφισιά.
Κατά την άποψή μας πρέπει να ερευνηθούν και να απαντηθούν άμεσα τα παρακάτω ερωτήματα:
- Σε τι ύψος ανέρχονται τα κλαπέντα υλικά και εξαρτήματα;
- Ποιο είναι το κόστος των ζημιών που έχουν προκληθεί από την εγκατάλειψη του χώρου;
- Γιατί οι δημοτικές αρχές αρνήθηκαν να φυλάξουν το χώρο, διατυπώνοντας την άποψη ότι το κόστος φύλαξης είναι μεγαλύτερο από την αξία των αντικειμένων που μπορούσαν να κλαπούν;
- Τι πραγματικά χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη ημιτελής αθλητική κατασκευή;
- Υπήρξε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την αποπεράτωση του έργου και από πότε;
- Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη μελέτη, γιατί οι αιρετοί που είχαν τη σχετική ευθύνη, αδιαφόρησαν;
- Γιατί οι αιρετοί της Λυκόβρυσης άφησαν επί σειρά ετών το κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης να ρημάξει;
- Γιατί οι δημοτικές αρχές του ενιαίου καλλικρατικού δήμου αδιαφόρησαν πλήρως;
- Γιατί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Λυκόβρυσης, εδώ και πολλά χρόνια δεν κινητοποιήθηκαν, για να διασώσουν την περιουσία τους;
Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα περισώσουν το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει πληγεί από τις αδιαφανείς ενέργειες αιρετών.
Καλούμε την σημερινή διοίκηση του Δήμου να βάλει τέλος σε αυτήν την παραπληροφόρηση, και να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη που θα ολοκληρώνει το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο, στηριζόμενη στην απόφαση με αριθμό 18453/4423/17.7.2001 του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Κώστα Λαλιώτη,που καθόριζε επίσημα το οικόπεδο του δήμου ως «χώρο ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου» (ΦΕΚ 631/2.8.2001, σελίδες 5434 – 5436).
Έτσι θα παύσει και η ταλαιπωρία των αθλητών των τοπικών συλλόγων της Λυκόβρυσης, καθώς και των γονέων των αθλούμενων παιδιών της περιοχής.
Με αφορμή το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, η Ένωση Γονέων εκφράζοντας τους γονείς των μαθητών που φοιτούν σε όλα τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, θέλει να κάνει γνωστή τη θέση της σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως είχαμε τονίσει και στο Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Μαυρίδη στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, μετά από πρόσκλησή του, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, πάγιες θέσεις της Ένωσης και των γονέων που εκπροσωπεί είναι :
- Η δημιουργία χώρων και εγκαταστάσεων άθλησης και αναψυχής, που λείπουν από το Δήμο μας, για χρήση τους από μαθητές, κατοίκους και Αθλητικούς Συλλόγους. Γι’ αυτό επιθυμούμε όχι μόνο την αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου στη Λυκόβρυση, αλλά και τη δημιουργία άλλων.
- Σε οποιαδήποτε μελλοντική δημιουργία Πράσινου Σημείου η χωροθέτησή του να γίνει μακριά από σχολεία και κατοικίες και να είναι μόνο για το Δήμο μας και όχι διαδημοτικό.
Επειδή κατά το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τα παραπάνω θέματα, από παρατάξεις, φορείς και μεμονωμένα άτομα, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η σημερινή μας παρέμβαση είναι καθοδηγούμενη μόνο από το όφελος που θα προκύψει για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας και ειδικότερα της Λυκόβρυσης. _
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πολιτών Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τοποθετείται επί των τελευταίων εξελίξεων σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου σε σχέση με το ημιτελές κλειστό γήπεδο στη Λυκόβρυση και το Πράσινο ή Πράσινα Σημεία στην πόλη. Συγκεκριμένα:
Αγαπητοί συμπολίτες,
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίσθηκε η κατάθεση από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εντός τριμήνου, τεχνικού φακέλου
για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Λυκόβρυσης και τους τρόπους χρηματοδότησης του, απορρίπτοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε λειτουργία στον
ίδιο χώρο, περιφερειακού η διαδημοτικού πράσινου σημείου.
Είναι πλέον καταφανές ότι οι πολίτες αλλά και το δημοτικό συμβούλιο με την παραπάνω απόφαση, επιθυμούν ο χώρος να έχει αποκλειστικά αθλητική χρήση.
Να αποδοθεί ως ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στην νεολαία και τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης, που τόσο πολύ το χρειάζονται.
Οποιαδήποτε άλλα σχέδια για τον χώρο δεν γίνονται αποδεκτά, γιατί στερούνται σοβαρών επιχειρημάτων όταν μάλιστα, υπάρχουν καλύτερες και ρεαλιστικότερες προτάσεις προς διερεύνηση.
Εμείς παρακολουθούμε ψύχραιμα την κατάσταση, δεν παρασυρόμαστε από τρέχουσες σκοπιμότητες, και όσοι υφαίνουν άλλα σχέδια σε βάρος της συγκεκριμένης περιοχής θα μας βρουν απέναντι. Οι πολίτες θα υπερασπιστούν την πόλη τους.
Με τον αντιπερειφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα η δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ 2020. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:
Σήμερα 4 Μαΐου 2016 ημέρα Τετάρτη η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Περιφέρειας Αττικής Γιώγρο Καραμέρο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.
Η ομάδα μας αποτελείτο από τον επικεφαλής Παναγιώτη Ιωάννου, τον γραμματέα της Ομάδας Γιάννη Βακαλόπουλος, τη Μαρία Γερολυμάτου, υπεύθυνη επικοινωνίας και τον Γιάννη Θεοχαρίδη, υπεύθυνο Αθλητισμού.
Η συνάντησή μας διεξήχθη σε ένα πολύ φιλικό και ανθρώπινο περιβάλλον, έξω από τυπικές διαδικασίες που επιβάλλονται σε τέτοιου είδους συναντήσεις, πράγμα που έδωσε και σε μας την δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις μας με ενάργεια και αποτελεσματικότητα για όλα τα προβλήματα του Δήμου μας. Από την αρχή διαπιστώσαμε πως ο συνομιλητής μας ήταν άριστος γνώστης των όσων συμβαίνουν στο Δήμο μας και των προβλημάτων που υπάρχουν σ αυτόν. Μετά από την επιβαλλόμενη τυπική παρουσίαση στον κο Αντιπεριφερειάρχη από τον επικεφαλής μας κο ΙΩΑΝΝΟΥ των υπολοίπων μελών της ομάδας μας, γρήγορα η συζήτηση μας περιεστράφη στα φλέγοντα προβλήματα της πόλης μας τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αρχικά συζητήσαμε για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Πεύκης και το κλειστό γυμναστήριο basket της πόλης μας. Από τον κο Αντιπεριφερειάρχη πληροφορηθήκαμε επίσημα πως η χρηματοδότηση των επισκευών τους έχει ολοκληρωθεί και είναι θέμα χρόνου η έναρξη των εργασιών ανακαίνισής τους με συγκεκριμένες εγκεκριμένες πιστώσεις από την Περιφέρεια Αττικής. Στη συνέχεια μιλήσαμε για το κλειστό γήπεδο basket της Λυκόβρυσης το οποίο βρίσκεται για χρόνια σε ημιτελή κατάσταση και γύρω από το οποίο έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες παραπληροφόρηση, είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα.
Μικρό το Πράσινο Σημείο χωρίς όχληση
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως αν οι τεχνικές εκθέσεις της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης κρίνουν βάσει προμελέτης συμφέρουσα οικονομικά την ολοκλήρωση και ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, τότε η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο. Για το δε πράσινο σημείο υπογράμμισε ότι θα είναι μικρό και μόνο χωρίς καμία όχληση ή οσμές, σε σημείο που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν σπίτια σε μεγάλη ακτίνα.
Η συζήτηση στο σημείο αυτό περιεστράφη γύρω από την ανάγκη σωστής διαχείρισης των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, ιδιαίτερα για μια πόλη σαν την Λυκόβρυση Πεύκη, εξασφαλίζοντας έτσι οικονομικές λύσεις και σωστή διαχείριση των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών προς όφελος ολόκληρης της πόλης, χωρίς αυτά φυσικά να εμποδίζουν την αποπεράτωση του κλειστού γηπέδου basket.
Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το ΕΘΙΑΓΕ. Μας τόνισε πως η Περιφέρεια καταβάλλει προσπάθειες, χρησιμοποιώντας το ΕΘΙΑΓΕ για επιστημονικά σεμινάρια, δίνοντας έμφαση και διατηρώντας στην επικαιρότητα την επιστημονική του προσφορά.
Τα λειτουργικά προβλήματα Λυκόβρυσης & Πεύκης
Τελειώνοντας την πολύ γόνιμη συζήτηση με τον κο Αντιπεριφερειάρχη ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα λειτουργικά προβλήματα των δύο πόλεων Λυκόβρυσης και Πεύκης, ιδιαίτερα μετά την Καλλικρατική τους ενοποίηση. Στο σημείο αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση οι γνώσεις του για τα προβλήματα του Ηλιακού χωριού τα οποία χρονίζουν και μεγεθύνονται καθημερινά, τονίζοντάς μας όμως, πως τώρα πια είναι δυσκολότερη η επίλυσή τους λόγω του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος των οικιστών που προέκυψε τον τελευταίο χρόνο.
Ο χρόνος ξεπέρασε κάθε όριο μιας τυπικής συνάντησης γνωριμίας με τον κ Καραμέρο και έτσι αφού τον ευχαριστήσαμε για τα όσα ωφέλιμα και αποδοτικά συζητήσαμε μαζί του, του ευχηθήκαμε, έστω και με μικρή καθυστέρηση, Χρόνια Πολλά για την ονομαστική του εορτή και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.