Η υποδιευθύντρια και δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Γεωργία Ποριώτου – Χρούσου υποστηρίζει ότι στο παρελθόν είχε υπάρξει συνεργασία με το Κέντρο στο πλαίσιο της ενημέρωσης γονέων και δασκάλων. Σχετικά με τα μαθησιακά προβλήματα, η υποδιευθύντρια τονίζει τη σημαντική βοήθεια του Τμήματος Ένταξης, το οποίο έχει καθιερωθεί σε όλα τα σχολεία, ωστόσο, τονίζει ότι η αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι σφαιρική και για αυτό πιστεύει ότι «η ύπαρξη μιας ψυχολόγου στο σχολείο θα ήταν ευχής έργον και θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά και όχι κατασταλτικά, όπως συνήθως γίνεται στη χώρα μας».
Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού κ. Αργύρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με έναν ψυχολόγο από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο για την υποστήριξη ενός παιδιού με μαθησιακά προβλήματα, και είχε σημειώσει φοβερή βελτίωση. Ωστόσο, εμπόδιο σε μια τέτοια ενέργεια, μπορεί να στέκονταν κατά την άποψή του οι γονείς, καθώς «λίγοι είναι εκείνοι που θα συνεργάζονταν, επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν την ύπαρξη του προβλήματος».
Τέλος, πρόθυμος να συνεργαστεί με το Κέντρο παρουσιάζεται και ο διευθυντής του Γυμνασίου Νικόλαος Πολύταρχος, ο οποίος δηλώνει ότι «όταν δούμε τις βαθμολογίες μαθητών κοντά στα Χριστούγεννα, θα εξετάσουμε την απόδοσή τους και αν υπάρχουν περιστατικά με μαθησιακά προβλήματα, τότε θα δεχτούμε κάποια ενημέρωση των γονέων από ειδικό». Ο κ. Πολύταρχος υποστηρίζει ότι υπάρχει ελπίδα για αντιμετώπιση των μαθησιακών προβλημάτων ακόμη και στην ηλικία του Γυμνασίου, κάτι που το έχει δει με τα μάτια του.
Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της επίσκεψης ψυχολόγου στο σχολείο, ο διευθυντής δηλώνει θετικός, εντούτοις δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των παιδιών και των γονέων.
Αμάλθεια Καραλή