Στην αντεπίθεση περνά η δημοτική αρχή Πεύκης, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε από στελέχη της μείζονος μειοψηφίας. Στη σχετική επιστολή της γίνεται λόγος για ασύντακτο παραλήρημα δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι η δημοτική αρχή αρνήθηκε να «κατεβάσει» το ήθος της δημοτικής ζωής παρά τις επιθέσεις των αντιπάλων της. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Η δημοτική αρχή της Πεύκης δεν πρόκειται να ανακατευτεί στα εσωτερικά της μειοψηφίας. Την ενδιαφέρει μόνο η πρόοδος και το μέλλον της πόλης μας.
Είναι γνωστό ότι η νέα δημοτική αρχή της Πεύκης, από την προεκλογική κιόλας περίοδο, έφερε στην πόλη έναν άλλο αέρα και υψηλό επίπεδο αντιπαράθεσης. Έφερε νέο ήθος και ύφος κι αρνήθηκε να κατεβάσει το επίπεδο της δημοτικής ζωής, ακόμη κι όταν οι αντίπαλοί της την προκαλούσαν. Δέχτηκε πολλές άδικες επιθέσεις, αλλά ποτέ δεν «έπεσε» στο χαμηλό επίπεδο της στείρας κριτικής των αντιπάλων της. Το σύνθημα που πέρασε είναι η συνεργασία με όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών εντάξεων και κομματικών προτιμήσεων.
Ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ζητούσε και ζητά από τους συνεργάτες του να συνεχίζουν τη δουλειά για το καλό της πόλης και να προσπερνούν τους ανθρώπους του χτες, που έχουν κάνει συνεταιρισμό μεταξύ τους, λειτουργώντας τις περισσότερες φορές με αθλιότητες που δεν σέβονται ούτε οικογένειες, ούτε τίποτα. Και γι’ αυτό συνεχώς απομονώνονται από την κοινωνία των πολιτών.
Μέσα σε αυτό το παιχνίδι, ρόλο πρωταγωνιστή παίζει η «κουτσουρεμένη» πλέον παράταξη του Παύλου Καμάρα, η οποία, από την ώρα που έχασε τις καρέκλες, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να δημιουργεί εμπόδια στην πρόοδο της πόλης και να υβρίζει, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, τον δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής αρχής.
Τέτοιο επίπεδο αντιπαράθεσης δεν έχει ξαναδεί η πόλη. Όμως η δημοτική κίνηση πολιτών «Νέα Εποχή για την Πεύκη» στέκεται ψηλά και δεν τους ακολουθεί στις αθλιότητες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα τους αφήσει ανενόχλητους στις γκαιμπελίστικες μεθόδους που ακολουθούν. Ούτε ότι δεν θα ενημερώσει την πόλη για τις τρικλοποδιές που βάζουν, μαζί με τους όψιμους συνεργάτες τους, σε κάθε πρωτοβουλία για το συμφέρον της Πεύκης. Θα μάθουν όλοι τα «κατορθώματά» τους, να μην αποκτήσει η Πεύκη καινούργια λεωφορεία, να μην οργανωθεί η ασφάλεια της πόλης κατά της αυξημένης εγκληματικότητας, να μην έχει γιατρό το πολυϊατρείο, να μην αγοράσουμε γρήγορα αυτοκίνητα-σκούπες για την καθαριότητα. Και για πολλά άλλα.
Η παραπαίουσα παράταξη του πρώην δημάρχου, η «Δυναμική Αναγέννηση Πεύκης», με κάποιες ανακοινώσεις χαμηλού πολιτικού επιπέδου, οι οποίες αποστέλονται μάλιστα στον τοπικό Τύπο από γραφείο, του οποίου ο ρόλος ερευνάται, έρχεται να δικαιώσει όλους εκείνους που πιστεύουν ότι εκφράζει πλέον το χτες και την οπισθοδρόμηση και ότι έχει γίνει πέντε κομμάτια.
Η δημοτική αρχή της πόλης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στα εσωτερικά προβλήματα της μείζονος μειοψηφίας, αλλά ούτε και να ανταποκριθεί στο πρόσφατο ασύντακτο παραλήρημα του «συγγραφέα», που μοναδικό στόχο έχει να αναδείξει εαυτόν, έναντι των άλλων εν δυνάμει συνυποψηφίων, στον αγώνα για την πρωτοκαθεδρία μέσα στην παράταξή του. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο «συγγραφέας» ότι το να συντάσσει «κατηγορητήρια» εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής και του δημάρχου της πόλης δεν θεωρείται απαραίτητο στοιχείο για την ανάδειξή του, ως υποψηφίου επικεφαλής συνδυασμού, τώρα μάλιστα που έχει γίνει γνωστό σε όλους ότι η μείζων μειοψηφία βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυσή της.
Το γεγονός ότι η παράταξη των έξι δημοτικών συμβούλων και των, συγχρόνως, τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο, κάνοντας συμφωνίες και συνεταιρισμούς με τους γνωστούς «περιπλανώμενους» της τοπικής κοινωνίας, δεν αφορά κατά ουδένα τρόπο τη δημοτική αρχή της Πεύκης. Οι ανακοινώσεις, που προσβάλλουν τους δημότες, υποβιβάζουν τη νοημοσύνη τους και απαξιώνουν την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και που εκμεταλλεύονται και προσεταιρίζονται τα όποια θέματα των εργαζομένων, είναι προς κατανάλωση στο μικρόκοσμο των δελφίνων, οι οποίοι κινούνται μέσα στο πλαίσιο του «αδύναμου μεσαίωνα».
Η δημοτική αρχή της Πεύκης δεν έχει τη διάθεση, αλλά ούτε και τον χρόνο να αναμειχθεί σε αυτές τις προσωπικές και ενδοπαραταξιακές διαφορές, γιατί οι κάτοικοι της πόλης τής έχουν αναθέσει σοβαρότερα θέματα ν’ ασχοληθεί.
Στο ίδιο διάστημα, που κάποιοι ασχολούνται με το να καταρτίζουν τον «συνδυασμό» τους, χρήζοντας «αποκλειστικούς χορηγούς» εκδηλώσεων πρόσωπα τα οποία εναποθέτουν το μέλλον τους στις δουλειές που θα τους ανατεθούν και που προσπαθούν εναγωνίως να διευρύνουν το «πελατολόγιό» τους, η δημοτική αρχή της Πεύκης είχε και έχει ν’ αντιμετωπίσει, αλλά και να λύσει, τα σοβαρά προβλήματα που της «κληρονόμησαν» οι ίδιοι. Δηλαδή, ο πρώην δήμαρχος Π. Καμάρας και οι στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι χειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά και βούλιαξαν τον Δήμο μας».







































































































