Και κάτι τελευταίο. Ενώ ο δήμαρχος έχει αυξήσει κατά πολύ τα έξοδα του Δήμου και τις δαπάνες, αυτό δεν έχει καμία θετική επίπτωση στην περιουσία του Δήμου, αφού αυτά είναι κυρίως λειτουργικά και μικροεργάκια. Δηλαδή, κατόρθωσε το ακατόρθωτο! Να βάζει τον Δήμο «μέσα» 1.800.000 ευρώ κάθε χρόνο και να μην έχει κάνει κάποιο μεγάλο και ουσιαστικό έργο για την πόλη.
Η απόφαση του Εφετείου για το δάσος Μορέλλα έφερε χαμόγελα και στη δική σας παράταξη. Με ποιον τρόπο συμβάλλατε στην έκδοση της απόφασης, τη στιγμή, που σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η έκθεση των Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει ρίξει ευθύνες για το χαμένο δικόγραφο του δάσους στην περίοδο της διοίκησης Καμάρα»;
Όσον αφορά στο χαμένο δικόγραφο δικαιωθήκαμε πλήρως. Η προσπάθεια του δημάρχου ήταν να ενοχοποιήσει εμένα. Στην αρχή η επίθεση ήταν προσωποποιημένη, αλλά, όταν παρέλαβε το έγγραφο, άρχισε να ρίχνει τις ευθύνες συνολικά στη διοίκηση Καμάρα. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα ήταν υπηρεσιακό, δεν διευκρινίζεται υπό ποια διοίκηση χάθηκε το δικόγραφο και εάν πρέπει να αναζητήσουμε προσωπικές ευθύνες, αυτές προσωποποιούνται στον κ. Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος παρότι είχε ενημερωθεί από εμένα και τους συνεργάτες μου για την επικείμενη δίκη, «αποκοιμήθηκε».
Όσον αφορά στην υπόθεση του δάσους, εμείς, όταν γίναμε διοίκηση, παραλάβαμε ένα δεδομένο πολεοδομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο είχαμε ένα δάσος ουσιαστικά οικοπεδοποιημένο. Τότε, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ξεκινήσαμε ένα τεράστιο αγώνα για να μαζέψουμε στοιχεία που θα λειτουργούσαν ως ισχυρό νομικό οπλοστάσιο, για να πηγαίνουμε στα δικαστήρια.
Συνεπώς, το σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου στηρίζεται στα δικά μας στοιχεία και είναι αστείο, όταν ακούγεται, ότι έπαιξε ρόλο το πούλμαν που έστειλε ο Δήμος στο δικαστήριο. Ξέρετε, τα δικαστήρια κρίνουν βάσει στοιχείων…
Επίσης, η απόφαση για την οποία πανηγυρίζει ο δήμαρχος δεν είναι πρωτοφανής -όπως υποστηρίζει- αλλά ταυτίζεται με την άλλη πρωτόδικη απόφαση που είχαμε κερδίσει εμείς για το διπλανό κομμάτι των 2 στρεμμάτων. Άρα, και στο θέμα του δάσους υπήρχε μια προπαγάνδα για να δικαιώσει ο δήμαρχος τις προεκλογικές του θέσεις και για να καρπωθεί αυτό που δεν του ανήκει. Μάλιστα, έκανε μια κακόβουλη προσπάθεια να μας πλήξει, λέγοντας ότι είχαμε χάσει στρέμματα δάσους, ενώ αυτός τα κέρδισε.
Αυτή είναι η πολιτική του, αλλά εγώ με τέτοιους πολιτικούς δεν μπορώ να συνεργαστώ. Εκεί είναι το πρόβλημά μου με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, καθώς εμένα μου αρέσουν οι τίμιοι και οι ειλικρινείς στην πολιτική και ο κ. Θεοδωρακόπουλος σίγουρα δεν είναι ειλικρινής.
Αναφερόμενος στις μελέτες για την οδό Βύρωνος, τις χαρακτηρίσατε ως «σπατάλη χρημάτων». Για ποιον λόγο; Ποιο προβλέπετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που έχουν ξεκινήσει στην πόλη;
Τρία χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα από τη δημοτική αρχή για το θέμα της Βύρωνος, παρότι υπήρχε η μελέτη του κ. Φραντζεσκάκη, την οποία είχαμε αναθέσει και πληρώσει, όταν ήμασταν διοίκηση.
Το πρόβλημα είναι απλό. Έχεις ένα διπλό δρόμο που τον μονοδρομείς και πρέπει να βρεις ποιο θα είναι το ζευγάρι του. Όμως, αυτή τη στιγμή ο ένας αντίδρομος δεν εξυπηρετεί την Πεύκη και ο άλλος δεν εξυπηρετεί το Μαρούσι.
Φαίνεται, λοιπόν ότι, επειδή έπρεπε να δείξει κάτι ο δήμαρχος υπό την πίεση του κόσμου, ανέθεσε ξανά το ίδιο ζήτημα σε έναν νέο μελετητή, ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, έβαλε στο τραπέζι τα ίδια δεδομένα. Μάλιστα, κατέθεσε 4 μελέτες, από τις οποίες οι δύο -εν γνώσει του- δεν οδηγούν πουθενά, αφού προτείνουν να παραμείνει ο δρόμος διπλός. Όσον αφορά στην 3η λύση, προτείνεται ο αντίδρομος προς το Μαρούσι να είναι η οδός Αμαρυσίας – Αρτέμιδος, το οποίο είναι αστείο. Επομένως, από τις 4 μελέτες μόνο η μία είναι εφαρμόσιμη και είναι αυτή που είχε προταθεί στη δική μας μελέτη. Γι’ αυτό, μιλάω για κοροϊδία του κόσμου.
Εν τω μεταξύ, είναι τραγελαφική η δήλωση του δημάρχου ότι «η λύση είναι στα χέρια των πολιτών». Είναι προφανές ότι τώρα παίζεται ένα παιχνίδι από τον δήμαρχο για να δείξει ότι ενδιαφέρεται και κάνει μελέτες. Παράλληλα, ρίχνει «άσφαιρες σπόντες» σε εμάς, ότι φταίμε. Πρόκειται για τακτική αποπροσανατολισμού, η οποία είναι συνήθης εκ μέρους του.
Εν κατακλείδι, εγώ πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει λύση, αν δεν συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίδρομος η οδός Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Παύλος Καμάρας προτίθεται να εμπλακεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές κι αν ναι, διεκδικώντας ποιον ρόλο στον νέο Δήμο που θα προκύψει στο πλαίσιο του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη;
Εγώ ενδιαφέρομαι για την Πεύκη, επειδή πάλεψα για αυτήν κι αφιέρωσα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Αυτό αποτελεί ένα δεδομένο, το οποίο δεν μπορώ να μη συνεκτιμήσω στις όποιες αποφάσεις λάβω. Ωστόσο, κρατώ ακόμη τις επιφυλάξεις μου για το τι θα κάνω. Ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αν πραγματικά θα θελήσω να είμαι στην πρώτη γραμμή, αν θα είμαι δίπλα ή αν θα μείνω παραπίσω.
Επιπροσθέτως, στον «Καλλικράτη» υπάρχει μια παράγραφος που ορίζει το ασυμβίβαστο του δημάρχου με την επαγγελματική απασχόλησή του, το οποίο αποτελεί τεράστιο θέμα. Δηλαδή, προορίζουμε τους αυτοδιοικητικούς ρόλους για συνταξιούχους ή «λαμόγια» κι αποκλείουμε από αυτούς καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες;