Για αποκάλυψη «παρανομίας» του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού σχετικά με τον ορισμό διευθυντών του ενιαίου Δήμου, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΠΕΥΚΗ ΚΑΙ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ σε ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε ο νέος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός μετά τις καταγγελίες της Κίνησης Πολιτών ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και, βεβαίως, τις αντιδράσεις των πολιτών από την πρωτοφανή απόφασή του να ορίσει, την πρώτη ημέρα που εγκαταστάθηκε στο δημαρχείο διευθυντές του ενιαίου Δήμου μόνο από τον Δήμο που προέρχεται ο ίδιος, το Δήμο Λυκόβρυσης.
Η περίφημη, όμως, απόφασή του, η υπ. αρ. 3 της 3ης Ιανουαρίου 2011, ανήκει στο παρελθόν. Κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του δημάρχου, που πανικόβλητος, όπως ήταν από την αποκάλυψη της παρανομίας του δεν… αναγνώριζε αργότερα ούτε την υπογραφή του.
Αλλά και η νέα του απόφαση, η οποία έχει αριθμό 44, είναι και πολιτικά και νομικά διάτρητη, αφού καθιερώνει χωρίς καμιά απόφαση νέες διευθύνσεις και νέα τμήματα, προκειμένου να ηρεμήσει κάποιους. Αλλά το ένα λάθος δεν διορθώνεται με άλλο λάθος. Φυσικά, η προτίμησή του για την ευθύνη των έργων, την ευθύνη των προμηθειών, την ευθύνη των οικονομικών και άλλων σημαντικών τμημάτων του νέου Δήμου σε στενούς του συνεργάτες από το πρώην Δήμο Λυκόβρυσης μόνο τυχαία δεν είναι. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι αυτή τη νέα απόφαση… ξέχασε να την αναφέρει στον ιστοχώρο του Δήμου μας.
Σε όλους δε τους πολίτες, που πίστεψαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου Λυκόβρυσης, παραμένει η απορία. Πού είναι η ισοπολιτεία και η αξιοκρατία που επαγγέλθηκε; Έτσι θα πορευτούμε στον ενιαίο Δήμο, με έναν δήμαρχο διχαστικό και θιασώτη του “αποφασίζομεν και διατάζομεν”; Με έναν δήμαρχο που η αλαζονεία κυριαρχεί σε όλες του τις ενέργειες; Στα ερωτήματα αυτά δεν θα απαντήσουμε εμείς.
Ας απαντήσουν καλύτερα αυτοί που κρύβονται στο παρασκήνιο των αποφάσεών του, αφού ημέρα με την ημέρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι πίσω από κάθε ενέργεια του κ. Φωκιανού βρίσκονται οι εκλογικοί του συνέταιροι όπου άλλοι τον τραβούν αριστερά και άλλοι δεξιά. Οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι έχει χάσει εντελώς και τον έλεγχο του καραβιού. Γι’ αυτό και αλλάζει συνεχώς αποφάσεις».








































































































