Όλοι οι Δήμοι μια αγκαλιά Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Με όχημα τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, έγινε το επίκεντρο μιας νέας διαδημοτικής προσπάθειας, από την Αυτοδιοίκηση με αποδέκτη την Αυτοδιοίκηση, για τη βελτίωση της γνώσης και διάδοσης του πολιτισμού, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη δημιουργία νέων προοπτικών που θα προβάλλουν την Ελλάδα και τις αξίες του Πολιτισμού.
Το 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού, πανελλαδικής εμβέλειας, έλαβε χώρα στον τόπο μας με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από τον α’ και τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης. Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), εγκαινιάστηκε ο νεοσύστατος τομέας Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) που θα έχει έδρα και την Πεύκη.
Η Πρόεδρος του ΠΕΑ.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ στο χαιρετισμό της ανέφερε: «Ο πολιτισμός μπορεί – και πρέπει – να ανατροφοδοτήσει το κοινό μας όραμα. Οφείλουμε να επενδύσουμε στον πολιτισμό και στους ανθρώπους του. Γιατί αυτό αποτελεί επένδυση στην ίδια την Κοινωνία. Χρειαζόμαστε έμπνευση στον Πολιτισμό. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, μια νέα ιδεολογία. Εθνική και ενωτική. Εξάλλου ο ελληνικός πολιτισμός, και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι και θα είναι πάντοτε, πηγή έμπνευσης, πηγή πνεύματος, πηγή αισιοδοξίας και δημιουργίας για να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση και κυρίως να δούμε το μέλλον της Αυτοδιοίκησης μέσα από τις δικές μας πράξεις σαν ένα χρέος τιμής και κληρονομιάς για τις νέες γενιές».
Γιώργος Πατούλης
«Εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του διαδημοτικού πολιτισμού»
Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, έκανε μία σύντομη αναδρομή στη σύσταση προ δεκαετίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) που έφερε κοντά τους δήμους μέλη του μέσα από προγράμματα πρόληψης της Υγείας, αλλά και στη νέα πρόκληση που αναλαμβάνει να επεκτείνει τις προσπάθειές του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. «Εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Διαδημοτικού Δικτύου στον τομέα του πολιτισμού. Αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου φωτίζουμε τα πολιτιστικά δρώμενα και την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας σε κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Δημιουργούμε ένα ισχυρό δίκτυο πολιτιστικών δράσεων με στόχο μια κοινωνία προόδου, αλληλέγγυα και θα βάζει τις αξίες μπροστά. Η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διεκδικήσει και να δημιουργήσει πολιτισμό. Με αφετηρία το 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο ξεκινούμε ένα κοινό ταξίδι προς την ανάπτυξη μέσα από μία καινοτόμο στρατηγική πορείας στον τομέα του πολιτισμού».
Τάσος Μαυρίδης
«Να αναδείξουμε τις σπίθες πολιτισμού από κάθε γωνιά της πατρίδας μας»
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, χαιρέτισε τις εργασίες του Συνεδρίου μιλώντας για τον πολιτισμό στον αντίποδα της βαρβαρότητας αλλά και κάνοντας αναφορά στις μικρές «σπίθες» πολιτισμού από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που μπορούν να γιγαντωθούν μέσα από συνεργασίες και δράσεις ευρείας κλίμακας.