Ύστερα από τις εκλογές των μελών του ΚΑΠΗ, στις 8 Απριλίου, για την ανάδειξη του εκπροσώπου τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η νέα διοίκηση, με εκλεγμένο τον κ. Στέλιο Αντωνάκη και πρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Νικολιδάκη, αποφάσισε ότι οι δραστηριότητές του θα εστιάζονται :
● Στην ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και της προνοιακής πολιτικής.
● Στην ενθάρρυνση και χρηματοδότηση δράσεων και πρωτοβουλιών που συντελούν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
● Στη δημιουργία απασχόλησης των μελών σε τομείς των ενδιαφερόντων τους.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, το πρόγραμμα του 2ου τριμήνου συντάχθηκε με βάση τους παραπάνω γενικούς στόχους. «Οι εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ είναι ενημερωτικού, ψυχαγωγικού χαρακτήρα και σύμφωνα με τις προτάσεις και τις ανάγκες των μελών», τόνισε.
Το πρόγραμμα του 2ου τριμήνου παρατίθεται αναλυτικά παρακάτω:
Στις 14 έως 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί πενθήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία. Η διαδρομή θα είναι Αθήνα – Σόφια – Φιλιππούπολη – Μονή Ρίλας- Σαντάνσκι – Σέρρες – Αθήνα. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 2 Απριλίου και η συμμετοχή είναι 275 ευρώ.
Στις 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν μέτρηση της οστικής πυκνότητας, στο ΚΑΠΗ, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο πλαίσιο του ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης. Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά στο 210 2826926.
Το Σάββατο 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στο Γαλαξίδι και στην Ιτέα. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 7 Μαΐου και η συμμετοχή είναι 8 ευρώ.
Στις 13 και 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδρομή στον Νομό Λακωνίας. Οι εκδρομείς θα επισκεφτούν την πόλη της Σπάρτης, τη Μονεμβασιά, την περιοχή του Δυρού και το Γύθειο. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 14 Μαΐου και η συμμετοχή είναι 45 ευρώ.
Στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πρωινή επίσκεψη με ξενάγηση στο μουσείο Κυκλαδικής τέχνης. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου και η συμμετοχή είναι 10 ευρώ.
Στις 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο και περιήγηση στο Σούνιο, στον ναό του Ποσειδώνα. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου και η συμμετοχή είναι 8 ευρώ.
Από 1 έως 8 Ιουλίου θα πραγμματοποιηθεί οκταήμερη εκδρομή στη Γερμανία αεροπορικώς. Η διαδρομή θα είναι Αθήνα – Βερολίνο – Δρέσδη – Πότσναμ – Κόμπλετς – Χαϊδελβέργη – Κολωνία – Φράιμπουργκ – Μπάντεν Μπάντεν – Στρασβούργο – Κόλμαρ – Λίμνη Τίτιζε – Στουγκάρδη – Αθήνα. Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 2 Απριλίου και η συμμετοχή είναι 850 ευρώ.