Επίσκεψη στο κτήμα Συγγρού πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, στον απόηχο των σημαντικότατων καταγγελιών και εξελίξεων που σημειώθηκαν το καλοκαίρι.
Κατά την επίσκεψη, μάλιστα, του υπουργού, υπήρξε παρέμβαση του νεοεμφανιζόμενου Σωματείου «Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες», το οποίο απαρτίζεται από κατοίκους Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν και πέτυχαν να συναντηθούν με το υπουργό, στον οποίο, όπως αναφέρουν σε σχετική ενημερωτική τους ανακοίνωση, «έθεσαν όλα τα σημαντικά προβλήματα, ζητήματα και αιτήματα που έχουν οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το δάσος, ξεκινώντας από τις τελευταίες αυθαίρετες και απαράδεκτες αποψιλώσεις δασικής χλωρίδας που έγιναν με ευθύνη της ηγεσίας του ΙΓΕ».
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Σωματείου για την πρόθεσή του να κατοχυρώσει την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ΙΓΕ μίας θέσης για το Δήμο Αμαρουσίου και μίας θέσης για την Περιφέρεια Αττικής. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου έκαναν λόγο για «θετικό βήμα», ώστε «να μην δηλώνουν ανεύθυνοι οι εκάστοτε διοικήσεις των ΟΤΑ σε σχέση με προβλήματα του δάσους Συγγρού», όπως τόνισαν, προτείνοντας στον Γ. Γεωργαντά να προβλεφθεί και μια θέση για εκπρόσωπο από τους καθημερινούς επισκέπτες του δάσους. Όπως σημείωσαν, «παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει σε παλαιότερη δεκαετία, αλλά ακυρώθηκε στην πράξη», με τον υπουργό, μάλιστα, να απαντά ότι θα φροντίσει να κατοχυρώσει θεσμικά την εκπροσώπηση με Προεδρικό Διάταγμα.
Τέλος, ο Γ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα που του τέθηκαν έως την επόμενη συνεδρίαση του πρόσφατα ανανεωμένου Δ.Σ. του ΙΓΕ, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, θα γίνει αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου.
Παράλληλα, το Σωματείο ανακοινώνει ότι «θα παρακολουθεί, θα παρεμβαίνει και θα ενημερώνει δημόσια και με διαφάνεια για κάθε εξέλιξη», καθώς και ότι «οι διαδικασίες της απαράδεκτης αποψίλωσης σταμάτησαν (σ.σ.: με την σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του υπουργού, όπως μας διαβεβαίωσε), μετά και τις καταγγελίες μας στο αρμόδιο δασαρχείο Πεντέλης».
Διαβάστε επίσης: Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. το θέμα των καθαρισμών στο κτήμα Συγγρού