Με περιήγηση στα τρία σημαντικά μουσεία του Αμαρουσίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου και ώρα 9:45 το πρωί συνεχίζεται το πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Δήμου, που υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΑ), με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση και αφύπνιση των πολιτών. Η συλλογή περιλαμβάνει πτηνά, θηλαστικά, έντομα, οστρακόδερμα, αμφίβια, ερπετά και άλλα είδη, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα αντίστοιχο ελληνικό Μουσείο. Η συλλογή των αρπακτικών αποτελεί την πλουσιότερη της χώρας. Ανάμεσα στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται είδη τρωτά και υπό εξαφάνιση, που η πραγματική τους αξία είναι ανεκτίμητη.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο Σπαθάρειο Μουσείο, ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του, με μία εξαιρετικά πλούσια συλλογή από φιγούρες και ζωγραφικά έργα του Σωτήρη και του Ευγένιου Σπαθάρη, καθώς επίσης συλλογές από το παγκόσμιο θέατρο σκιών. Το Σπαθάρειο διατηρεί ζωντανό το λαϊκό θέατρο και υποδέχεται καθημερινά μικρούς και μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το ετήσιο Φεστιβάλ που διοργανώνει, όπου συμμετέχουν με παραστάσεις τους, καραγκιοζοπαίκτες από όλη τη χώρα.
Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, όπου εκτίθενται πάνω από 1500 εκθέματα λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, που προέρχονται κυρίως, από δωρεές δημοτών. Αποτελεί σπουδαίο θεματοφύλακα της Μαρουσιώτικης παράδοσης και φυσιογνωμίας της πόλης. Αξιοσημείωτη είναι η συλλογή τεκμηρίων που συνδέονται με τον Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη και τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, Μαρούσι). Ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά των συμμετεχόντων, με αναχώρηση από το Δημοτικό Γυμναστήριο και επιστροφή στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο.
Η συμμετοχή στην Πολιτιστική Διαδρομή είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου
κ. Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας
τηλ. 2108056314, εσωτ.219
e-mail: keda@maroussi.gr
Διαβάστε επίσης: Στον «Δρόμο του Νερού» περιηγήθηκαν ξανά οι Μαρουσιώτες
Δείτε όλες τις ειδήσεις του Αμαρουσίου στο amarysia.gr