Η Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση και στη βελτίωση των δεξιοτήτων των μελών της, διοργάνωσε σεμινάριο – εργαστήριο στα Ιωάννινα, με την καθοδήγηση του δάσκαλου φωτογραφίας Πολυδεύκη Ασωνίτη και θέμα την «προσανατολισμένη φωτογραφία», κατά την οποία οι φωτογράφοι με την καθοδήγηση του δασκάλου δημιουργούν σκηνές (σκηνοθετούν) τις οποίες στη συνέχεια φωτογραφίζουν. Η μεθοδολογία αυτή έχει καθιερωθεί ως «εννοιολογική φωτογραφία» και πρόκειται για ένα είδος σκηνοθετημένης φωτογραφίας, με σκοπό ο φωτογράφος να επεξεργαστεί μια ιδέα και να την κάνει εικόνα.
Το σεμινάριο – εργαστήριο εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις: θεωρία περί προσανατολισμένης φωτογραφίας, εφαρμογή στην πράξη (φωτογράφιση) και αξιολόγηση φωτογραφιών. Την επιμέλεια του σεμιναρίου είχε ο καταξιωμένος φωτογράφος Πολυδεύκης Ασωνίτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής και Μεταπτυχιακός του Τμήματος Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον συνδυάζει τις περιοχές της Παιδαγωγικής και της Τέχνης. Σήμερα διδάσκει φωτογραφία σε φωτογραφικές ομάδες και φωτογραφικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα (πληροφορίες στο https://asonitisp.wixsite.com/asonitis/bio) .
Με την καθοδήγηση του Π. Ασωνίτη και με τη συμμετοχή της δασκάλας χορού και χορογράφου Λάουρας Τσιάτη, τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου που συμμετείχαν στο workshop είχαν την ευκαιρία να σκηνοθετήσουν και να φωτογραφίσουν στα καλντερίμια του χωριού Δίλοφο, σχήματα και μορφές πετρωμάτων στο Πέτρινο Δάσος, παραδοσιακούς οικίσκους στο Μονοδένδρι, στη χαράδρα του Βίκου, στο χωριό Αρίστη (ποταμό Βοϊδομάτη, γεφύρια, αιωνόβια δέντρα, ρίζες, βότσαλα), στη λίμνη και το κάστρο των Ιωαννίνων καθώς και στο Μουσείο του Αλή Πασά.
Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Θωμάς Πατσέας, «από την ποιότητα των φωτογραφιών των μελών, απεδείχθη ότι η επιμορφωτική εκδρομή και το workshop πέτυχαν απολύτως τον σκοπό τους».
Η Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου – F531 ιδρύθηκε τον Απρίλιο 2019 από μια ομάδα φίλων, ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι μυήθηκαν στην τέχνη της φωτογραφίας και έχει κύριο στόχο να φέρει κοντά ερασιτέχνες που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας, μέσα από μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια, φωτογραφικές εκθέσεις και εξορμήσεις.
MORE INFO
Site: https://www.f531.gr/
Facebook: f531-Φωτογραφική
Λέσχη Αμαρουσίου
Instagram: f531club