H εισροή περίπου 9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου μετά τις δικαστικές διενέξεις με τη Lamda Development είχαν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2019, όπου ανάμεσα στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τους συγκεκριμένους πόρους είναι, σύμφωνα με την διοίκηση, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα. «Ένα έργο παρακαταθήκη για τη νέα γενιά της πόλης, πάγιο αίτημα ετών της τοπικής κοινωνίας, η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου πλησίον του Δάσους Συγγρού στο Μαρούσι, μπαίνει σε τροχιά κατασκευής με ενέργειες της Διοίκησης και σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος, μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος από το Σώμα, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 26 Μαρτίου. Στη βάση των σχετικών μελετών που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν με έξοδα του Δήμου, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.
Σε δήλωσή του για το θέμα, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης τονίζει τα εξής: «Το Μαρούσι παραχώρησε τον χώρο που διέθετε για να κατασκευαστεί γήπεδο ποδοσφαίρου για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Με ενέργειές μας ως διοίκηση διεκδικήσαμε ο Δήμος να μην χάσει τη δυνατότητα να μπορεί σε άλλον χώρο να κατασκευάσει το δικό του γήπεδο. Προωθήσαμε όλες τις διαδικασίες και γραφειοκρατικές ενέργειες, εξαντλήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά περιθώρια ώστε σήμερα να εισηγούμαστε και να αποφασίζουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο με ίδιους πόρους να κατασκευάσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης μας. Ένας πόλος έλξης και αναψυχής και άθλησης για όλο το Μαρούσι, που ενισχύει τις αθλητικές υποδομές και αλλάζει το αθλητικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής». Αποκρούοντας, παράλληλα, αιχμές από μέλη της μειοψηφίας για «προεκλογικές εξαγγελίες, μόλις δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές», ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «η νυν διοίκηση έχει ακόμη ζωή πέντε μηνών έως τον Σεπτέμβριο που θα παραδώσει το τιμόνι στην επόμενη και δεν είναι δυνατόν να παραμένει αδρανής λόγω των εκλογών, εφόσον μπορεί να προσφέρει έργα που χρειάζεται η πόλη».
Χαρακτηριστικά έργου
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις σχετικές μελέτες, το γήπεδο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού περίπου 74 στρεμμάτων εντός της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) που περιβάλλεται από τις οδούς Ευκαλύπτων και Τζων Βορρέ (πρώην Φοινίκων). Οι καθαρές διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 65 μ. πλάτος και 100 μ. μήκος ενώ η συνολική επιφάνεια ανέρχεται στα 8.250 τ.μ. Το σύνολο των καθήμενων θεατών που δύναται να φιλοξενηθούν είναι 232 άτομα, ενώ οι θέσεις ΑμεΑ βρίσκονται στην περιοχή δεξιά και αριστερά από τις κερκίδες. Στο γήπεδο τοποθετούνται δυο κτήρια Α και Β:
-Το Κτίριο Α περιλαμβάνει κυλικείο, WC θεατών, WC ΑΜΕΑ και αποθηκευτικό χώρο.
-Το Κτίριο Β περιλαμβάνει χώρο αποδυτηρίων των αθλητών και διαιτητών (ανδρών – γυναικών), ιατρείο, WC AMEA με χώρους γραφείων και αποθηκευτικούς χώρους. Επιπλέον περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο βοηθητικών γηπέδων: ενός γήπεδο καλαθοσφαίρισης και ενός γηπέδου αντισφαίρισης. Στο έργο προβλέπεται και η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 114 θέσεων.
Διαβάστε: Γήπεδο μπάσκετ με αμαξίδιο στα σύνορα Αμαρουσίου – Πεύκης.