Έπειτα από -ακόμα- ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με δραματικό φινάλε, η Νίκη Αμαρουσίου δεν κατάφερε να κάνει άλλη μία μεγάλη ανατροπή φέτος και υπέστη την ήττα απ’ τον Φιλαθλητικό με 64-70.
Η Νίκη για ακόμα ένα παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα με τον Φιλαθλητικό να προηγείται από νωρίς με διαφορά 10 πόντων (15-25) και (30-40) στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Νίκης έκαναν την αντεπίθεσή τους με στόχο να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η Νίκη πέρασε μπροστά με 60-59.
Τα επόμενα δύο λεπτά, οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, μέχρι το 38′, όταν ο Κεφαλάς με τρίποντο-«ανάσα» για τον Φιλαθλητικό έκανε το 64-67. Στις τελευταίες φάσεις του συγκλονιστικού -όπως εξελίχθηκε- ντέρμπι αμφότεροι οι αντίπαλοι ήταν νευρικοί, με την Νίκη Αμαρουσίου -παρότι είχε τις ευκαιρίες- να μην βρίσκει στόχο στις προσπάθειες που έκανε και τον Φιλαθλητικό να «κλειδώνει» τη νίκη με 3/4 βολές στα τελευταία 16» του αγώνα.
Πλέον, η υπόθεση της παραμονής στην Β’ Εθνική για την Νίκη δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Την επόμενη αγωνιστική, η Νίκη Αμαρουσίου ταξιδεύει στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη, στο Λίντο (Κυριακή 3/4, 17:00).
Δεκάλεπτα: 15-25, 30-40, 49-55, 64-70
Νίκη Αμαρουσίου (Χρυσόγελος): Τσέκενης Γ., Οικονομόπουλος 1, Θωμόπουλος 5, Παβλίσεβιτς 7, Κοντογιάννης 11, Κυπριτζόγλου 22 (5), Καράμπελας, Σταθόπουλος 2, Σαλτουρίδης 4, Τσέκενης Α. 2, Μούγιος 6, Μαύρος 4.
Φιλαθλητικός (Ζήβας): Παπαδημητρίου 9 (2), Κελαϊδής 15 (2), Γκαβασιάδης 13 (2), Κεφαλάς 7 (2), Λιακόπουλος 6 (2), Βαρνάβας 13, Αγγελόπουλος 1, Λεγκίκας 6, Πανταζής, Οκεκόουιεν.