Πληρώνοντας κούραση και απουσίες (ο ΓΣΑ παρατάχθηκε χωρίς Ρέινολτς και Μαντζούκα) το Μαρούσι δεν κατάφερε να διευρύνει το νικηφόρο σερί του εντός συνόρων στο 3-0 και ηττήθηκε με 93-84 από τον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» για την 16η αγωνιστική της Basket League.
Κιν και Φρίντρικσον ξεχώρισαν από το Μαρούσι με 21 και 19 πόντους έκαστος.
Με αυτό το αποτέλεσμα, το Μαρούσι υποχώρησε στο 5-11 και την επόμενη αγωνιστική (17η) υποδέχεται τον Άρη (1/12, 17:00).
Ο αγώνας
Το Μαρούσι είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, κρατώντας το προβάδισμα, με αποτέλεσμα το πρώτο 20λεπτο να ολοκληρωθεί με την ομάδα του Φώτη Τακιανού στο +6 (39-45) και πρωταγωνιστή τον Κιν.
Η τρίτη περίοδος ήταν ισορροπημένη (63-69), ωστόσο ο ΠΑΟΚ πάτησε το… γκάζι στην τέταρτη περίοδο (επιμέρους σκορ 30-15) και απέκτησε πλεονέκτημα νίκης.
Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν λύσεις από πολλούς παίκτες επιθετικά, έσφιξαν την άμυνά τους και έτσι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα, με τον Ρέινολντς να βάζει την υπογραφή του, σε ένα ματς με επεισοδιακό φινάλε.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, έπειτα από τρίποντο του Ρέινολντς, ο Κιν έσπρωξε τον παίκτη του Δικεφάλου που πανηγήρισε έξαλλα μπροστά του και δημιουργήθηκε ένταση, η οποία μεταφέρθηκε και στην εξέδρα, όταν φίλαθλοι κινήθηκαν προς το μέρος πίσω από τον πάγκο του Αμαρουσίου.
Φώτης Τακιανός: «Υπέρ του δέοντος σκληρή η άμυνα πάνω στον Κιν»
Ο coach Φώτης Τακιανός δήλωσε:
«Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Για 35 λεπτά καταφέραμε να έχουμε το προβάδισμα. Σε αυτό το σημείο ήμασταν κυρίαρχοι αλλά δεν δημιουργήσαμε διαφορά ασφαλείας. Στο τέλος έγιναν επιθετικά μαρκαρίσματα πάνω σε παίκτες μας και ιδιαίτερα στον Κιν. Ηταν υπέρ του δέοντος σκληρή η άμυνα πάνω του. Πήραμε δυο λάθος αποφάσεις και επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να μας προσπεράσει και να μπει ο κόσμος στην εξίσωση του αγώνα.
Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που παρουσίασαν ένα υψηλό αγωνιστικό πρόσωπο παρά τις ελλείψεις των Ρέινολτς και Μαντζούκα»
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-45, 63-69, 93-84
ΠΑΟΚ (Καντσελιέρι): Άπσον 6 (8 ριμπάουντ), Περσίδης 3, Μπάρτλεϊ 14 (6 ριμπάουντ), Μπάρτλεϊ 14 (1/3 τρίποντα), Ρέινολντς 22 (2/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Κρούζερ 11 (1/4 τρίποντα), Λέφας, Χέντερσον 7 (4 ριμπάουντ), Φόρεστερ 10 (6 ριμπάουντ), Ιατρίδης 3, Κατσίβελης 13 (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπαδάκης 4, Αντετοκούνμπο
ΜΑΡΟΥΣΙ (Τακιανός): Φρίντρικσον 19 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χάρελ 2, Κιν 21 (3/8 τρίποντα, 6 ασίστ), Λάντζεβαϊν 11 (4 ριμπάουντ), Βαν Βλιτ 9 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Καρακώστας, Στασινός, Νικολαΐδης 9 (1/3 τρίποντα), Ιορδάνου, Γιαννόπουλος 11 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Τανούλης 2
Τα ομαδικά στατιστικά του Αμαρουσίου: 21/36 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 18/23 βολές, 35 ριμπάουντ (5 επιθετικά – 30 αμυντικά), 21 ασίστ, 13 λάθη, 8 κλεψίματα, 1 μπλοκ