Παρέμβαση στην Δημοτική Επιτροπή πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία συζητούσαν την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Στη σχετική της ανακοίνωση, η παράταξη του ΚΚΕ ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μας αποδείξαμε ότι σκοπός της τροποποίησης ήταν η καρατόμηση της Διευθύντριας του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και δευτερευόντως η ένταξη του προσωπικού των Νομικών Προσώπων στις υπηρεσίες του Δήμου.
Συγκεκριμένα, η εισήγηση της δημοτικής Αρχής διασπά την πρώην Διεύθυνση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και δημιουργεί αυτοτελή τμήματα, δηλαδή όλα θα υπάγονται στο Δήμαρχο όπου εκείνος μπορεί να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες σε εντεταλμένο Αντιδήμαρχο.
Από τη μεριά μας σαν ΔΑΣ – ΟΤΑ, δηλώσαμε την κάθετη αντίθεση μας με το διαχωρισμό και τη διάσπαση. Θα έπρεπε να μεταφερθεί όπως ήταν η Διεύθυνση με εξαίρεση το τμήμα προσωπικού και τις οικονομικές υπηρεσίες που βεβαίως θα πρέπει να ενταχθούν στις υπηρεσίες του δήμου.
Περίεργη στάση κράτησε ο πρόεδρος του Σωματείου που αντί να αντιταχθεί στην εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου, προσπαθούσε να ακροβατήσει, να συμβιβάσει την απόφαση του Σωματείου με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Απαράδεκτο.
Είναι ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης. Η αρμόδια υπουργός μίλησε για οικονομία κλίμακας και η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε να το υλοποιεί.
Κουβέντα για νέες κενές οργανικές θέσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και από τη στάση της Δημοτικής Αρχής και από τη στάση του Προέδρου. Και για την ιστορία τη τροποποίηση τη ψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής.