Ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δομές του, θέτοντας σε λειτουργία το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου (Παλαιολόγου 9), το οποίο εγκαινιάζει ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18.00. Στην τελετή αγιασμού και των εγκαινίων θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος.
Από το Κοινωνικό Φαρμακείο θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν δωρεάν το φάρμακο που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, οι ανασφάλιστοι ή χρόνια πάσχοντες συμπολίτες μας, που διαθέτουν Κάρτα Ανασφάλιστου Πολίτη.
Η κάρτα αυτή χορηγείται από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου και για τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις παροχές του, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Γιαννακοπούλου Ελένη στο τηλέφωνο 2132038345 και με την κ. Κορκίδη Στέλλα στο τηλέφωνο 2132031910.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στον 3ο όροφο του Κτιρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9).
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Δεκάδες συμπολίτες μας βρίσκονται ή θα βρεθούν αποκλεισμένοι από τις παροχές του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαιτίας του γεγονότος ότι έμειναν ή πρόκειται να μείνουν ανασφάλιστοι. Σε αυτή τη νέα κοινωνική και ιατρική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει δράση και θα δώσει με τις κοινωνικές δομές που διαθέτει τον αγώνα, ώστε να μην επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε ανθρωπιστική. Αλλά και να διασφαλίσουμε πως κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς γιατρό ή το φάρμακο που χρειάζεται, για να βρει την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία του Δημοτικού μας Πολυϊατρείου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και του Κοινωνικού μας Φαρμακείου, αξιοποιώντας το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των εθελοντών μας ιατρών αλλά και των συμπολιτών μας που θα μας προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται άλλο, θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαραίτητη ιατρική βοήθεια , χωρίς το φάρμακο που χρειάζεται επειδή δεν έχει χρήματα».