Συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων επί των θεμάτων που απασχολούν τη σχολική κοινότητα του Αμαρουσίου, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυσή τους, είχε ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου τη Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στο δημαρχείο, με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων, των Πρότυπων Σχολείων Γυμνασίου, Λυκείου Αναβρύτων, των ΕΠΑΛ Αμαρουσίου και του ΕΠΑΛ Αναβρύτων και του 3ου Εργαστηριακού Κέντρου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος και η αντιπρόεδρος Μαρία Γώγου, η πρόεδρος της Δημοτική Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα και η γ.γ. του Δήμου Μαρία Γαλαζούλα.
Τα προβλήματα
Κατά τις τοποθετήσεις τους, οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων κατέθεσαν απόψεις, σκέψεις και προβληματισμούς για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε σχολείο στη λειτουργία του τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο λειτουργικών αναγκών.
Τα κοινά ζητήματα που αφορούν στην πλειοψηφία των σχολικών συγκροτημάτων, με τα περισσότερα να έχουν ήδη καταγραφεί από την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και, σύμφωνα πάντα με την διοίκηση, να δρομολογείται η επίλυσή τους, είναι θέματα ασφάλειας, αναβάθμισης του λογισμικού των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενίσχυσης του φωτισμού και αντικατάστασης των λαμπτήρων με λαμπτήρες Led, εγκατάστασης δομημένης καλωδίωσης, επισκευής των προαύλιων χώρων και κλαδέματα, επιδιορθώσεις τοιχοποιίας και χρωματισμοί και κατασκευής ραμπών για ΑΜΕΑ.
Θ. Αμπατζόγλου: «Νέα οικονομικά δεδομένα»
Κατά την εισηγητική τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου για παρεμβάσεις στα σχολεία, δεδομένων, όπως υποστήριξε, «των ιδιαίτερων συνθηκών, που περιλαμβάνουν από τη μία την υποχρέωση για καταβολή πολύ υψηλών τόκων για δάνεια παλαιοτέρων ετών και από την άλλη την ενεργειακή κρίση που επιβάλλει την αναπροσαρμογή των προϋπολογισμών».
«Παρ’ όλα αυτά», σημείωσε ο δήμαρχος, «τα σχολεία της πόλης αποτελούν προτεραιότητα και οι Σχολικές Επιτροπές έχουν τη δυνατότητα, θέτοντας προτεραιότητες ως προς τις ανάγκες, να ικανοποιήσουν την πλειοψηφία των αιτημάτων».
Παρεμβάσεις, καθυστερήσεις και… 10%
Ο δήμαρχος με παρεμβάσεις του επί των ζητημάτων που ετέθησαν μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αναμένουμε τη χρηματοδότηση για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε επιλεγμένα σχολεία του Δήμου μας όπως το 4ο Λύκειο, μέσω του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτίρια “Ηλέκτρα”. Στο θέμα της ασφάλειας εκκρεμεί η πρόσκληση του προγράμματος “Α. Τρίτσης” για την εγκατάσταση καμερών μετά από συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων σε ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία και είμαστε σε συνεννόηση για τη χρηματοδότηση, μαζί με την τοποθέτηση καμερών κυκλοφορίας. Όσον αφορά στα αιτήματα πρασίνου- κλάδεμα δέντρων κ.α. η καθυστέρηση οφείλεται στις ελλείψεις προσωπικού, αλλά από το επόμενο 15νθημέρο θα έχουμε στη διάθεσή μας συμβασιοποιημένη μεγάλη εργολαβία, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα».
Τέλος, ο Θ. Αμπατζόγλου ζήτησε μία «συνετή διαχείριση» στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, με μείωση της κατανάλωσης αν είναι δυνατόν περίπου στο 10%, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας στον τομέα αυτό.
Κατά τις σύντομες παρεμβάσεις τους ο Μ. Παπαδόπουλος, η Ε. Λέκκα και η Μ. Γώγου, απευθυνόμενοι στους διευθυντές και διευθύντριες, τόνισαν τη διαθεσιμότητά τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και για την εκπόνηση δράσεων διαφόρων θεματικών, προς όφελος της μαθητικής κοινότητας.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, οι εκπαιδευτικοί «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη συνεργασία που έχουν με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή στα αιτήματά τους».
Διαβάστε επίσης: Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 18ο Δημοτικό και 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αμαρουσίου
Δείτε όλες τις ειδήσεις του Αμαρουσίου στο amarysia.gr