Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το διδακτικό έτος για τους μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SELMA «Hacking Hate» για την καταπολέμηση της Ρητορικής του Μίσους στο Διαδίκτυο: ένα ταξίδι της Ρώμη. Η ομάδα μαθητών της Α’ Λυκείου «Hate-less» και η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ευ. Αννίνου, φιλόλογος – γλωσσολόγος, ξεκίνησαν να εργάζονται στο πρόγραμμα τον Νοέμβριο του 2018, συνθέτοντας και καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση κρουσμάτων ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο. Τον Φεβρουάριο 2019 η παρουσίαση της δημιουργικής αλλά και ρεαλιστικής προσέγγισης στο θέμα τούς χάρισε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Selma Hackathon, που πέρα από την ηθική ικανοποίηση συνοδευόταν και από ένα τριήμερο ταξίδι στην «αιώνια πόλη»!
Η καθηγήτρια κ. Ευ. Αννίνου παρουσίασε στην Ημερίδα «Αριάδνη – Safer Internet» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών την εργαλειοθήκη του SELMA που στηρίζεται στις αρχές της κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης και της ψηφιακής επίγνωσης. Επιπλέον, διενήργησε πειραματική εφαρμογή των δραστηριοτήτων του Selma Toolkit σε ομάδα εστίασης (focus group) μαθητών και μαθητριών του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου συμμετέχοντας στην έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλ. Κυριακού». Τον Απρίλιο 2019 η ομάδα του 8ου ΓΕΛ Αμαρουσίου παρουσίασε τις προτάσεις της στο 12ο State of the Art Σεμινάριο στην Εφηβικής Υγείας στο Ζάππειο Μέγαρο και επαινέθηκε από τον συντονιστή του προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Andrew Williams.
Έτσι, το ταξίδι της ομάδας στην Ρώμη με την συνοδεία της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Ευ. Αννίνου, καθώς και της κ. Αντ. Παπατριανταφύλλου από την Γραμματεία Δ/νσης Διεθνών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Παιδείας Ομογενών του υπουργείου Παιδείας, ήλθε ως επιστέγασμα μιας μακράς και γόνιμης προσπάθειας ανάδειξης της σημασίας καταπολέμησης της ρητορικής του μίσους στο διαδίκτυο, με στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των εφήβων. Η γενναιόδωρη υλική και ηθική υποστήριξη της αριστείας εκ μέρους της αναπληρώτριας καθηγήτριας και υπεύθυνης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών Α. Τσίτσικα, καθώς και του διευθυντή του σχολείου Κ. Κυτέα, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την υλοποίηση του ταξιδιού. Κύριος στόχος του ταξιδιού ήταν η σύνδεση των ερεθισμάτων που προσέφερε η περιήγηση με τις παραμέτρους που άπτονται της ρητορικής του μίσους, όπως τα θέματα της διαφορετικότητας, της ανεκτικότητας και των διακρίσεων, για την δημιουργία ενός βίντεο που θα αναρτηθεί στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του προγράμματος. Ήταν μία μοναδική δια-μορφωτική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους.