Κύριε Ζαγκλή,
Με το εμπεριστατωμένο κείμενο που δημοσιεύθηκε την 4/9 αναφέρεσθε στο χρονίζον πρόβλημα του 8ου Γυμνασίου – 9ου Λυκείου. Αξίζει πιστεύω τον κόπο να μάθουν οι αναγνώστες σας την εμπειρία μου ως προέδρου, της Σχολικής Επιτροπής την περσινή σχολική χρονιά και την αντιμετώπισή μας από πλευράς αρμοδίων της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που οδήγησε τη Σχολική Επιτροπή σε παραίτηση.
Το σχολικό κτήριο, που δεν καλύπτει ούτως ή άλλως τις ανάγκες της περιοχής μας (Ν. Φιλοθέη), είναι «αυθαίρετο» κτίσμα. Ως «αυθαίρετο» κτίσμα δεν δικαιούται παροχής ρεύματος και ηλεκτροδοτείται από το παρακείμενο πάρκο. Ύστερα από καταγγελία του Γυμνασιάρχη για τους προφανείς κινδύνους για τα παιδιά (σημειώστε ότι μέχρι πέρυσι η ηλεκτροδότηση στερείτο γείωσης) η ΔΕΗ με επιστολή της στον Δήμο Αμαρουσίου (που κοινοποιούταν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών) ζητούσε τη νομιμοποίηση του κτηρίου, πριν αναγκαστεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση.
Η συνέχεια, επιγραμματικά, δείχνει τη νοοτροπία της δημοτικής αρχής, μέλη της οποίας δυστυχώς προέρχονται από την εκπαιδευτική κοινότητα.
α. Ο δήμαρχος, σε προφορικά διαβήματα και δύο επιστολές μου, αρνείται να δει τους Συλλόγους Γονέων και να δώσει λύση.
β. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Χωραφόπουλος διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς και καθηγητές –ψευδώς όπως αποδείχτηκε– κατά τον μήνα Νοέμβριο 2005 ότι το κτήριο νομιμοποιείται «οσονούπω».
γ. Σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, λίγο πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο της ΔΕΗ, ο δήμαρχος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να… παρανομήσει δίδοντας εντολές στο Γραφείο Πολεοδομίας για έκδοση άδειας και προκαλεί τη ΔΕΗ να αφήσει, αν τολμά, το σχολείο χωρίς ρεύμα.
Είναι πραγματικά αδιάφορο ποιοι έχουν ευαισθησίες για το πρόβλημα ή ποιοι χρησιμοποιούν τα αξιώματα που τους εμπιστεύτηκαν οι δημότες ανεξέλεγκτα. Στη χώρα όμως του «ωχαδελφέ» που έχουμε θρηνήσει, συνήθως από την αδιαφορία των υπευθύνων, θύματα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η λύση ηλεκτροδότησης του σχολείου από το πάρκο δεν εξαλείφει τον κίνδυνο, λόγω των συνεχών διακοπών, της μη ομαλής λειτουργίας του σχολείου ή μιας ομαδικής δηλητηρίασης λόγω αλλοίωσης των τροφίμων του σχολικού κυλικείου. Λύση είναι μία: Να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο τον χαρακτηρισμό του χώρου που ήδη αποφάσισε να απαλλοτριώσει ο ΟΣΚ για την ανέγερση του νέου σχολείου και δεν το κάνει. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να περιοριστεί στις φιλότιμες προσπάθειες των ενδιαφερόμενων γονέων.
Αναζητήστε τα αίτια της κωλυσιεργίας από πλευράς της δημοτικής αρχής και κυρίως ελέγξτε την αλαζονεία των τοπικών αρχόντων που, λίγο πριν περάσουν στην Ιστορία, λειτουργούν ως τοπικοί δυνάστες.
Με εκτίμηση
Βαγγέλης Τριανταφύλλου