Έντονη ήταν η παρουσία του υποψηφίου δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και μελών της παράταξης «Νέα Εποχή» σε δραστηριότητες συλλόγων της πόλης το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου. Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καπετανίδης» από τον ομώνυμο Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου και μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε ότι «ο σύλλογος επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό και πατριωτικό έργο», για να προσθέσει: «Η παρουσία του συνδυασμού μας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου για τον ήρωα Νίκο Καπετανίδη στέλνει το μήνυμα της προάσπισης της ιστορίας και της ταυτότητας του έθνους μας. Αυτές τις στιγμές που τα εθνικά μας συμφέροντα πλήττονται, τιμούμε τη μνήμη όλων όσοι θυσιάστηκαν για την ιστορία, τον πολιτισμό και την κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η συμβολή του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου στη διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς και αλήθειας είναι εξόχως σημαντική. Το Μαρούσι της Νέας Εποχής θα στηρίξει ακόμη περισσότερο εκείνους τους πολιτιστικούς φορείς και τις δράσεις εξωστρέφειας που αναδεικνύουν την κληρονομιά του τόπου μας».
Στον Σωρό και με την ομάδα μπάσκετ
Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μαζί με στελέχη του συνδυασμού του, συναντήθηκε με τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου και τον πρόεδρο Κώστα Κουτσούκο και στη συνέχεια παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του εξωραϊστικού συλλόγου «Αγίου Ελευθερίου» Σωρού.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Το Μαρούσι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις έννοιες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Τα σωματεία και οι φορείς της πόλης μας, επιτελούν σπουδαίο έργο καθώς αποτελούν τον πυλώνα υγιούς ανάπτυξης των νέων μας και της διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας. Είναι προσωπική μου δέσμευση πως το Μαρούσι της Νέας Εποχής θα έχει ως προτεραιότητά του, την ανάδειξη και στήριξη εκείνων των δυνάμεων που καλλιεργούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μέσα στα κύτταρα της Μαρουσιώτικης κοινωνίας. Το πρόγραμμά μας – που ήδη καταρτίζεται – περιλαμβάνει ειδικό σχέδιο δυναμικής εξωστρέφειας, με στόχευση εντός και εκτός Ελλάδας, για τις δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού ως βασικού μοχλού ανάπτυξης και ευημερίας της πόλης μας».