Επί τάπητος τέθηκε η εξέλιξη της βιοκλιματικής αναβάθμισης σε Αγίο Θωμά, Παράδεισο και Πολύδροσο σε συνάντηση συλλόγων με τον δήμαρχο.
Στη συζήτηση που διεξήχθη την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο, μετά την καλοκαιρινή διαρκή συνεχή ανταλλαγή ανακοινώσεων για την πορεία και τα προβλήματα του έργου, ο Γιώργος Πατούλης επανέλαβε ότι οι τοπικοί σύλλογοι της πόλης είναι συμβουλευτικά όργανα της διοίκησης, που έχει πάντα τις «πόρτες» της ανοικτές για να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις τους,.
«Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πόλη. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος, που κατέδειξε ότι είσαστε ενεργοί πολίτες. Όραμά μας είναι μέσα από την κοινή προσπάθειά μας να φτιάξουμε τη γειτονιά, να κάνουμε βελτιώσεις όπου απαιτούνται, για μία πιο λειτουργική και ανθρώπινη πόλη» σημείωσε.
Τα αιτήματα
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου Παναγιώτης Πάντος, μεταξύ των θεμάτων που έθεσε σχετικά με την κατασκευή του έργου, ζήτησε εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων ενόψει του νέου σχολικού έτους και βελτιώσεις όπου είναι δυνατόν στο οδόστρωμα.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Παραδείσου Γωγώ Μπίσκου – Βαρδουλάκη ζήτησε να γίνουν απαλλοτριώσεις σε οικόπεδα που βρίσκονται στην Καραολή και Δημητρίου, στη Σάμου και στην Φραγκοκλησιάς, ενώ μεταξύ άλλων έθεσε και το θέμα των πεζοδρόμων στην οδό Παραδείσου.
Απαντώντας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών – Συγκοινωνιολόγος Ευάγγελος Ματσούκης, τόνισε ότι προέχουν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν την παράδοση του έργου. «Στόχος μας είναι να γίνει η διαγράμμιση στην οδό Φραγκοκλησιάς, να εφαρμοσθεί ο κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων στην Παραδείσου με την Καραολή που είναι εγκεκριμένος από το 2013 και να γίνει η παράδοση και παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ματσούκης.
Απαντήσεις
Όσον αφορά στο θέμα των απαλλοτριώσεων σημειώθηκε ότι η μελέτη του έργου έλαβε υπόψη της την υφιστάμενη κατάσταση. Επισημάνθηκε, εξάλλου, ότι για τα ρυμοτομούμενα τμήματα που δεν έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού και δεν έχουν αποδοθεί οι αποζημιώσεις, δεν μπορούν να γίνουν διανοίξεις.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «βούληση της διοίκησής μας είναι να αλλάξουμε τις γειτονιές» και πρόσθεσε: «Ό,τι δεν προβλέπεται στη μελέτη, να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Προχωράμε δυνατά για μια πόλη πιο λειτουργική και ανθρώπινη».
Θέτοντας τις προτεραιότητες ο κ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει να προχωρήσουν οι οριζόντιες διαγραμμίσεις των διαβάσεων πέριξ των σχολικών μονάδων και να ολοκληρωθεί το έργο εντός των επόμενων ημερών. Συγχρόνως να γίνει η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και να συζητήσουμε τις ελλείψεις προκειμένου να βελτιώσουμε το έργο.
«Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε για να παραδώσουμε στους κατοίκους ένα έργο που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωή τους» κατέληξε ο δήμαρχος.
Στη συνάντηση, εκ μέρους του «Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό» συμμετείχαν στη συνάντηση, η γραμματέας Χρυσούλα Καρατζή, ο ταμίας Βασίλης Καπρινιώτης και το μέλος Γιάννης Κορομπίλης.
Από τον «Επιμορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου» συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αναστασόπουλος και η ταμίας Αγγελική Κουφοπούλου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κάκκαλης και Ρένα Χαλιώτη, ο γ.γ. του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, και αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου.