Αν και ανέλαβε τα καθήκοντά της μόλις πριν από λίγες ημέρες, «σήκωσε μανίκια» από την πρώτη στιγμή και ρίχτηκε στη δουλειά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Οι προκλήσεις είναι πολλές, με πρώτη την υλοποίηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, που αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη της Μεταμόρφωσης.
Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την πολύ δραστήρια προκάτοχό της, η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης, Μαρία Αγγελοπούλου, μίλησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά και για το στοίχημα να κρατηθεί ο πήχης της ποιότητας ψηλά, εκεί όπου τον παρέλαβε.
«Η Καρναβαλική εκδήλωση θα γίνει στο Δήμο Μεταμόρφωσης, την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, θα έχουμε και πλήθος δρώμενων στο σκεπαστό της Αττικής Οδού, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί. Θα έχουμε και πάλι το καρναβαλικό τρενάκι, που είχαμε πέρσι και ο κόσμος το απόλαυσε πολύ. Θα υπάρχει και φέτος καρναβαλικό άρμα, το οποίο θα παρελάσει μαζί και με τους μαθητές όσων σχολείων έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στην παρέλαση, η οποία κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότερη, όλο και πιο δυναμική!», αναφέρει αρχικά η κα Αγγελοπούλου και περιγράφει τις συνθήκες, στις οποίες βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της.
«Από τις 7 Ιανουαρίου, που ανέλαβα έως σήμερα, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξουμε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα δύο τόσο μεγάλες εκδηλώσεις, όπως είναι τόσο η καρναβαλική όσο και τα Κούλουμα, τα οποία θα ακολουθήσουν. Ήρθαμε σε επαφή με συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους, με τους συλλόγους εργαζομένων της πόλης. Με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν πολύ πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωσή μας».
Αυτό, όπως αναφέρει, αποδεικνύει τόσο ότι και οι προηγούμενες εκδηλώσεις ήταν επιτυχημένες, όσο και ότι ο κόσμος έχει πράγματι την ανάγκη να βγει και να διασκεδάσει.
«Όσο περνούν τα χρόνια, δυστυχώς, με τα τόσα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα διεξόδους χαράς και γιορτής. Έχει περισσότερο ανάγκη να βγει έξω, να ξεσκάσει, να χορέψει, να τραγουδήσει, να διασκεδάσει σε γενικότερα πλαίσια. Επομένως, για εμάς είναι εξαιρετικά χαρμόσυνο το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμους αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις αυτές. Έτσι, μαζί με την καρναβαλική εκδήλωση, θα κάνουμε κάποιες αποκριάτικες, συναυλίες με τα μουσικά σύνολα του Δήμου σε κάποια δημοτικά σχολεία της περιοχής, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, ώστε να είναι ανακοινώσιμο».
«Ο Μαγικός Αυλός» επιστρέφει!
Ανάμεσα σε όλα όσα προγραμματίζονται, μια από τις πιο χαρμόσυνες ειδήσεις είναι και η επανάληψη της ιδιαίτερα επιτυχημένης παράστασης «Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ, που είχε τεράστια επιτυχία την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μεταμόρφωσης.
«Στις 15 Φλεβάρη επανέρχεται η παράσταση «Ο Μαγικός Αυλός». Ο κόσμος εκδήλωσε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις 30 Δεκεμβρίου που παρουσιάστηκε. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Συνεδριακό Κέντρο εκείνη την ημέρα ασφυκτιούσε. Μας ρωτούσαν συνεχώς αν θα μπορούσε να επαναληφθεί. Αποφασίσαμε να την επαναφέρουμε, για ακόμη μία φορά, με την πολύ σημαντική διαφορά αυτή τη φορά ότι θα έρθει μέσω ιδιωτικής χρηματοδότησης».
Το να επιβαρύνεται ο Δήμος με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, χωρίς, ωστόσο, να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα, είναι βασική προτεραιότητα. Όπως εξηγεί η κα Αγγελοπούλου:
«Κύριος γνώμονας της δημοτικής Αρχής, είναι να εξισορροπούμε το κόστος με την ποιότητα. Να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι, να μην κατασπαταλούμε τα χρήματα του Δήμου σε καμία περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη, βέβαια, και τις αυξήσεις στις τιμές σε όλα τα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατάμε το budget κάθε εκδήλωσης χαμηλά, όπου, φυσικά, μας επιτρέπεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα. Οι δημότες έχουν δει τι μπορούμε να πετύχουμε, πλέον είναι πιο απαιτητικοί και στόχος μας είναι κάθε χρόνο να πηγαίνουμε και ένα βήμα πιο ψηλά».
Σε ό,τι αφορά στα Κούλουμα και εκεί, υπάρχει ήδη προγραμματισμός για μια όμορφη, παραδοσιακή εκδήλωση.
«Τα Κούλουμα θα τα κάνουμε παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα, στο λόφο Νέμεσις. Η επιτυχία των προηγούμενων χρόνων μας κάνει αισιόδοξους ότι θα πάμε πολύ καλά. Θα έχουμε τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα, που θα προσφέρουμε στον κόσμο, που θα επισκεφθεί το χώρο για να διασκεδάσει, να τραγουδήσει και να χορέψει, με ζωντανή, παραδοσιακή μουσική. Τους περιμένουμε να περάσουμε μια ωραία, παραδοσιακή γιορτή, προσφέροντας ό,τι καλύτερο για τους», πρόσθεσε.
Ένα χαρτοφυλάκιο με… απαιτήσεις
Όπως είναι λογικό, έχει συναίσθηση της ευθύνης και των απαιτήσεων που έχει το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε, ωστόσο, πέρα από τη σκληρή δουλειά που προτίθεται και ήδη καταβάλλει, ξεκαθαρίζει πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς και του καλού κλίματος που υπάρχει στο Τμήμα Πολιτισμού.
«Το περίμενα ότι θα είχε απαιτήσεις και αυτό αποδείχθηκε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Πολύ σκληρή δουλειά, πολλές ώρες ενασχόλησης στο Δήμο. Κάποιες μέρες έμενα και μέχρι αργά το βράδυ για να προσπαθήσω να συντονίσω, να καταλάβω τι γίνεται και να μπω όσο πιο γρήγορα σε αυτό το κανάλι και να προχωρήσω μαζί με τους συνεργάτες μου. Η αλήθεια είναι ότι είχα την στήριξη όλων των συνεργατών του Τμήματος Πολιτισμού. Ήταν εκεί, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και θεωρώ ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πετύχαμε, ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο ελπίζω να φανεί και στα μάτια όσων παρακολουθήσουν τις δράσεις που έρχονται».
Κλείνοντας, δεν παραλείπει να δώσει το στίγμα της δημοτικής Αρχής και να διαβεβαιώσει τους δημότες πως θα καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να πετύχει το καλύτερο δυνατό.
«Η παρούσα Δημοτική Αρχή, πέρα από όσα έχει πετύχει από το 2019 μέχρι και σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτη πρώτα απ’ όλα να ακούει, να αφουγκράζεται και να προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα για να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου των δημοτών της Μεταμόρφωσης. Κάθε χρόνο που περνάει, γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε όλοι πιο κοντά στα προβλήματα και στην καθημερινότητα των δημοτών μας και έτσι θα συνεχίσουμε, να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Θα ήθελα, προσωπικά, να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο της πόλης, τον κύριο Σαραούδα, ο οποίος μου εμπιστεύεται ένα απαιτητικό τμήμα, όπως αυτό του Πολιτισμού. Είναι ένα τμήμα που δουλεύει νυχθημερόν και παράγει έργο, το οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος του έχει σκοπό να ευφράνει στη ψυχή των ανθρώπων. Ο πολιτισμός σε μια κοινωνία είναι πολλές φορές ξεχασμένος. Εμείς προσπαθούμε να τον αναδεικνύουμε καθημερινά, μέσα από το σύνολο των δράσεων που κάνουμε. Και έχουμε κοντά μας έναν δήμαρχο πολύ υποστηρικτικό, σε ό οποιαδήποτε δράση και ιδέα φέρνουμε. Κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην τελική υλοποίηση. Και αυτό φαίνεται και στους δημότες. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ο Πολιτισμός θα προαχθεί στο Δήμο για μία ακόμη χρονιά. Με διάφορες δράσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις, που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του έτους».