Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των μαθητών του 2ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης , απέδειξε ότι ακόμα και αυτή την περίοδο που όλοι βιώνουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν λείπει.
Μέσα από την δραστηριότητα που ανέπτυξαν, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», οι μαθητές και οι μαθήτριες της παιδαγωγικής ομάδας του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου, ίδρυσαν και λειτουργούν μαθητικές επιχειρήσεις με τις επωνυμίες «Beesness» και «BEE’S POWER», εμπνευσμένα από το κίνημα για την προστασία των μελισσών και προσπαθούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, ασχολούμενα με την αστική μελισσοκομία και την φύτευση μελισσοκομικών φυτών στο αστικό περιβάλλον. Έτσι, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα ποσό που σε μορφή δωροεπιταγών τα παρέδωσαν στην Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημ. Υγείας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η παράδοση έγινε από την Δ/ντρια του 2ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης κα Μαρία Κατάρα στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Λουσίδη, ο οποίος αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την τόσο σημαντική προσφορά, δεσμεύτηκε για την προβολή της «επιχειρηματικής» αυτής δραστηριότητας των μαθητών και την παροχή κάθε στήριξης.
Ποια είναι η «Beesness»;
Με επιστολή τους, οι μαθητές της εικονικής αυτής επιχείρησης αυτοσυστήνονται και παρουσιάζουν την ιδέα τους, που αναπτύσσει την οικολογική και περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.
«Είμαστε μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης και στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση”, που διοργανώνει το Junior Achievement Greece, καθώς και στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου μας, ιδρύσαμε την εταιρεία με την επωνυμία «Beesness». Αναλογιζόμενοι την σπουδαιότητα της οικολογικής ευσυνειδησίας ως απαραίτητο συμπλήρωμα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, επιδιώκουμε να καινοτομήσουμε στον χώρο της αστικής μελισσοκομίας. Το όραμα μας ξεπερνάει τα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού και, εμπνεόμενοι από το παγκόσμιο κίνημα για την προστασία των μελισσών, ευελπιστούμε να συμβάλλουμε στην διεθνή αυτή προσπάθεια.
Παράγουμε αισθητικά αναβαθμισμένες, ξύλινες κυψέλες, που, προσαρμοσμένες στο αστικό περιβάλλον μπορούν να διατεθούν σε νοικοκυριά, καθώς και επιχειρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση θα ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης. Η υπηρεσία μας συνοδεύεται από μια ετήσια συνδρομή για την τεχνική και επαγγελματικής της υποστήριξης από έμπειρους μελισσοκόμους συνεργάτες μας, οι οποίοι θα πραγματοποιούν μηνιαίες επισκέψεις για την συντήρηση των προϊόντων μας, καθώς και την συγκομιδή του μελιού. Παράλληλα, θα διοργανώνουμε σεμινάρια αστικής μελισσοκομίας για τους πελάτες, καθώς και για μαθητές και μαθήτριες, από ειδικούς παιδαγωγούς-μελισσοκόμους.
Ευελπιστούμε ότι στον αστικό ιστό, περιβάλλον απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα και εστίες μόλυνσης, θα διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες για την αύξηση του πληθυσμού των μελισσών. Πιστεύουμε ότι η αστική μελισσοκομία μπορεί να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος της ανησυχητικής εξαφάνισης των μελισσών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οραματιζόμαστε μια επιχείρηση που θα καινοτομεί διαρκώς στην μελισσοκομική δραστηριότητα, μετουσιώνοντας τις εμπνευσμένες ιδέες σε προϊόντα και υπηρεσίες με αισθητό περιβαλλοντικό αντίκτυπο».
Τα μέλη της Beesness:
Γενική Διευθύντρια: Βασιλική – Ζωή Βασιλείου
Διευθυντής Παραγωγής: Νίκος Ρουσινός
Διευθυντής Μάρκετινγκ: Γιώργος Χαλοφτίδης
Διεθύντρια Πωλήσεων: Μαρία Τούρζα
Διευθυντής Οικονομικών: Ανδρέας-Παναγιώτης Τσαπνίδης
Διευθύντρια Πληροφορικών Συστημάτων: Κατερίνα Μαυρουδάκη
Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού: Αλέξανδρος Σολωμός
Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης: Ειρήνη Πετράκη
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία – Νεκταρία Θεοδώρου.