Χαρούμενες φωνές παιδιών πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου σε μια εξαιρετική εκδήλωση εκδήλωσης ευαισθητοποίησης για τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς, που διοργάνωσε το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου.
Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση «Ζώα… και αβλαβή» από τη σκηνοθέτιδα Μαρία Ζούλια και τη θεατρική ομάδα «Θέσπις», να παίξουν και να αλληλοεπιδράσουν με τα ζωάκια, αλλά και να ζωγραφίσουν συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι γονείς και τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα αδέσποτα ζωάκια του Δήμου Μεταμόρφωσης που δίνονται προς υιοθεσία και παρακολούθησαν το πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για τα ζώα συντροφιάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που παρουσίασε η εθελόντρια διασώστρια Σοφία Μάρκελου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Στάθης Βλαχάκης, η αντιδήμαρχος Συγκοινωνιών, Σηματοδότησης και Καθημερινότητας του Πολίτη, Δήμητρα Τσεβά, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δήμητρα Σκοπελίτη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Προγραμματισμού, Γιώργος Στρογγυλούδης, η σύμβουλος Δημάρχου, Φανή Σιώρη και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου για τα αδέσποτα ζώα, Γιάννης Δελής, οι οποίοι βράβευσαν τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές για την φιλοζωική τους δράση.
«Ευχαριστούμε θερμά για την ενεργό παρουσία και συμμετοχή τους τα παιδιά και το προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών μονάδων (νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία) του Δήμου Μεταμόρφωσης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μας έστειλαν τις πολύ όμορφες ζωγραφιές τους με θέμα τα ζωάκια για την έκθεση ζωγραφικής που δημιουργήσαμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμος, που ευχαρίστησε επίσης του χορηγούς της εκδήλωσης για τη στήριξη και προσφορά τους.