Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στις 4 Μαΐου στη Μόσχα των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι που ήταν ένα θεαματικό αφιέρωμα για τα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου Μιχαήλ Λαβρόφσκι, που ανεβαίνει κι αυτός ξανά στην σκηνή, συμπρωταγωνιστώντας με τον κορυφαίο χορευτή του κόσμου σήμερα, τον μοναδικό Ιβάν Βασίλιεφ, τα μπαλέτα Μπολσόι ετοιμάζονται για δύο εμφανίσεις στη χώρα μας: Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.
Στο πιο μεγάλο χορευτικό γεγονός φέτος στη χώρα μας, σε μια λαμπρή επετειακή παραγωγή τους, με τον μοναδικό Ιβάν Βασίλιεφ που πρόσφατα αποθεώθηκε στις sold out εμφανίσεις του στο Μέγαρο, να πρωτοστατεί μεταξύ των πρώτων χορευτών των Μπολσόι, αλλά και του Corps de Ballet των φημισμένων μπαλέτων, σε μια αληθινά μοναδική στιγμή απ’ όλες τις απόψεις.
Μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερα παράσταση, αφού εκτός από την εκπληκτική και σπάνια αυτή σύνοδο αστέρων, εμφανίζεται σ’ αυτήν επί σκηνής μετά από πολλά χρόνια, ο ίδιος ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι.
Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής τόσο του Θεάτρου Στανισλάφσκι, όσο και της Ακαδημίας Χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων, ενώ ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές. Τέλος ως ο «σπουδαιότερος δάσκαλος χορού στην ιστορία του ρωσικού μπαλέτου», ανέδειξε τους κορυφαίους σολίστες και τους σούπερ σταρς της διεθνούς χορευτικής σκηνής των δύο τελευταίων γενεών, πολλούς από τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε αυτές τις τρεις μοναδικές παραστάσεις και στην Ελλάδα!
Το επετειακό αφιέρωμα για τα 75 χρόνια του Μιχαήλ Λαβρόφσκι είναι γεμάτο από μοναδικές στιγμές και το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:
Στο πρώτο μέρος, το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ» σε μια one act full ballet παράσταση.
Στο δεύτερο μέρος, θα δούμε το περίφημο «ΝΙΖΙΝΣΚΙ», αφιερωμένο στον αλησμόνητο σολίστα, τον «επί γης θεό του χορού», τον πρώτο σταρ χορευτή στην ιστορία του μπαλέτου, τον άνθρωπο που έκανε το πλατύ κοινό ν’ αγαπήσει αυτήν την τέχνη. Φυσικά τον ρόλο του δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί κανείς άλλος από τον σημερινό «επί γης θεό του χορού», τον Ιβάν Βασίλιεφ, που μάλιστα συμπρωταγωνιστεί εδώ με τον τιμώμενο Μιχαήλ Λαβρόφσκι. Σε μια άκρως συγκινητική και συγκλονιστική συνεύρεση δύο «ιερών τεράτων», που θα χαραχθεί με ανεξίτηλα γράμματα στη μνήμη των τυχερών θεατών, αλλά και στην παγκόσμια χορευτική ιστορία.
Επίσης συνυπάρχουν αποσπάσματα από παραστάσεις που χορογράφησε ο Λαβρόφσκι όπως η «Ρωσίδα Μπαλαρίνα», αλλά και χόρεψε ο ίδιος, φυσικά με το αντάτζιο από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και το Grand Pas de Deux από τον ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ σε περίοπτη θέση, αφού είναι δύο μπαλέτα στα οποία μεγαλούργησε.
Και τέλος, τα Μπολσόι μας επιφυλάσσουν μια ευχάριστη έκπληξη. Θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη, ένα κομμάτι από την όπερα – μπαλέτο ΑΜΟΚ που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018 (!) σε σκηνοθεσία και χορογραφία πάντα του Λαβρόφσκι.
Ένα σημαντικό αφιέρωμα λοιπόν, μια μεγάλη στιγμή όπου η πιο πρόσφατη παραγωγή των Μπολσόι θα λάμψει με τον Ιβάν Βασίλιεφ, τον ίδιο τον Μιχαήλ Λαβρόφσκι, τη Νίνα Καπτσόβα, τον Ιγκόρ Τσβίρκο, τη Μαρία Βινογκράντοβα και όλα τα άλλα υπέρλαμπρα αστέρια του χορευτικού μας σύμπαντος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
INFO
Πληροφορίες: 2107258510 www.lavris.gr
www.facebook.com/lavris.gr
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr
Τηλ. 11876 – Seven sports – Reload, Media Markt – Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Τιμές εισιτηρίων:
Ηρώδειο: Άνω διάζωμα: 38 ευρώ (παιδικά – μαθητικά – φοιτητικά – ανέργων: 28) Ζώνη Γ’: 55 ευρώ Ζώνη Β’: 65 ευρώ Ζώνη Α’: 85 ευρώ Ζώνη VIP: 100 ευρώ Gold: 120 ευρώ
Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης: Άνω διάζωμα: 38 ευρώ (παιδικά – μαθητικά – φοιτητικά – ανέργων: 28) Κάτω διάζωμα: 55 ευρώ – Ζώνη A’: 85 ευρώ