Γράφει ο Γιάννης Μπουρνέλης Ηθοποιός-παρουσιαστής, κάτοικος Παλλήνης.
Μένω από το 1994 στην Παλλήνη και σαν κάτοικος Λουτρού, μπορώ να καυχιέμαι πως είμαι καθαρός.
Όταν αγόρασα το οικόπεδο, ο πωλητής με διαβεβαίωσε, πως η περιοχή είναι στο πολεοδομικό πρόγραμμα. Εγώ φυσικά πείστηκα πως το Λουτρό σύντομα θα γίνει χαμάμ. Σύμφωνα με τον τότε δήμαρχο απέναντι από το σπίτι μου η περιοχή θα γίνονταν ένα μοντέρνο πάρκο, με παιδικές χαρές, λιμνούλες και δέντρα, εφάμιλλο του παλιού βασιλικού κήπου.
Όμως η πριγκιποπούλα χώρισε με το Βασιλόπουλο, γιατί τα έφτιαξε με τον Σκλαβενίτη. Έτσι στη θέση του πάρκου κτίστηκαν εργατικές κατοικίες, που παραχωρήθηκαν σε φτωχούς ανθρώπους, χωρίς ποτέ να εγκαταλειφθεί η ιδέα του πάρκου. Γι’ αυτό δεν έγινε ποτέ αποχέτευση, ώστε τα δέντρα του μελλοντικού πάρκου να λιπαίνονται με φυσικό τρόπο.
Ο νυν δήμαρχος κ. Ζούτσος, ορκισμένος οικολόγος, για να μην πνίξει την Παλλήνη στο τσιμέντο και την άσφαλτο, έκρυβε τις λακκούβες με τη μέθοδο της γάτας, όχι με υλικά αλλά με λόγια, ώστε να μη χάσει η περιοχή το φυσικό της κάλλος.
Σιγά σιγά έφερε την ερημοποίηση της Παλλήνης, αφού την αποψίλωσε κι από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και απ΄ το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο το μετέφερε κι αυτό στον Γέρακα.
Φαίνεται πως εκεί θα έχει περισσότερους κλέφτες.
Δημότες της Παλλήνης, ο κύριος Ζούτσος συμπλήρωσε τα χιλιόμετρά του και πρέπει να αποσυρθεί με το δικό σας voucher. Οι υποσχέσεις του ήταν χωρίς περιεχόμενο σαν το μαλλί της γριάς.
Μας υπόσχονταν πως κάποια μέρα θα πάρει και κανένα φίλο να πάμε πουθενά να φάμε τίποτα.
Η αλήθεια όμως είναι, πως την τσίχλα μπορεί να τη μασάμε, αλλά δεν την καταπίνουμε.
Είχε βάλει στόχους αλλά δεν ήξερε σημάδι. Τώρα ζητάει συγνώμη για τα λάθη του και μας υπόσχεται πάλι πως θα μας αλλάξει το αλεξίπτωτο αν δεν ανοίξει. Σαν το μητροκτόνο που σκότωσε τη μάνα του και μετά ζητούσε επιείκια απ΄τους δικαστές, γιατί είναι ορφανός.
Εγώ σαν καλλιτέχνης είμαι λίγο ευαίσθητος. Μπορώ να ζητήσω συγνώμη απ΄ το γιατρό μου, γιατί δεν αρρώστησα. Όμως εμείς οι κάτοικοι της Παλλήνης είμαστε σαν τα άλογα. Αν τα άλογα γνώριζαν τη δύναμή τους δεν θα τους μπαίναμε καβάλα.
Σ ΄αυτές τις εκλογές λοιπόν μη ζητάμε το όνομά μας στη βάρκα, αλλά τη βάρκα στο όνομά μας.
Ο κος Ζούτσος πέρασε απ΄ την ελπίδα στην ανάμνηση. Ας μη ζητάμε λοιπόν από τον υπναρά να μας περιγράψει την Ανατολή του ήλιου
Δημότες της Παλλήνης.
Η Παλλήνη αξίζει κάτι νέο κάτι ελπιδοφόρο. Κι αυτό το φέρνει ο Χρήστος Αηδόνης.
Με τον Αηδόνη ίσως φέρουμε την Άνοιξη. Η ψήφος είναι σαν την αγάπη. Πλουτίζει αυτόν που τη παίρνει χωρίς να φτωχαίνει αυτόν που τη δίνει. Η ψήφος δεν σας κοστίζει τίποτα. Δίνοντας λοιπόν στον κατάλληλο άνθρωπο αυτό που σας περισσεύει, θα πάρετε αυτό που σας λείπει.
Είναι άνθρωπος με ήθος και ουσία. Όταν είναι μόνος του μετράει τις σκέψεις του. Όταν είναι με παρέα μετράει τα λόγια του. Δεν θέλει να ανεβεί στο δημαρχιακό θώκο για να τον δουν οι δημότες, αλλά για να δει τους δημότες.
Δημότες της Παλλήνης, αν κάνουμε πάλι το ίδιο λάθος τότε στην Παλλήνη όσο θα λεπταίνει το χαρτί του βιβλίου τόσο θα χοντραίνει το χαρτί της τουαλέτας. Γι’ αυτό μην αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Με ελπίδα και προσμονή
Γιάννης Μπουρνέλης