Την δέσμευση ότι σε περίπτωση που είναι ο επόμενος δήμαρχος Πεντέλης θα δώσει έμφαση στην κτηριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της πόλης εξέφρασε με δήλωσή του στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο επικεφαλής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ζητώντας παράλληλα «να χαίρονται τα παιδιά μας τον χώρο που σπουδάζουν και να τον απολαμβάνουν. Τους το οφείλουμε!».
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στην «Α» ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έδωσε το «παρών» σε μια σειρά από σχολικές εορτές σε Δημοτικά και παιδικούς σταθμούς.
«Οι πρόσφατες σχολικές εορτές σε Δημοτικά και παιδικούς σταθμούς, με την λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου, μας έδωσαν την δυνατότητα να καμαρώσουμε την νέα γενιά της πόλης μας, να αισθανθούμε περήφανοι για τις επιδόσεις τους και αισιόδοξοι για το μέλλον.
Ιδιαίτερα ικανοποιητικές ήταν και οι επιλεγείσες θεματικές ενότητες από την ιστορία και την παράδοση έως και τις σύγχρονες απαιτήσεις όπως αυτή της πολιτικής προστασίας.
Το εκπαιδευτικό κομμάτι φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά. Όμως υπάρχει ένα αλλά:
Η κατάσταση των σχολικών μονάδων από κτηριακής πλευράς δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.
Δεσμεύομαι στους εκπαιδευτικούς, στους συλλόγους γονέων και προπαντός στα παιδιά για όλα τα σχολεία, ότι θα φροντίσουμε πέρα των ενεργειακών αναβαθμίσεων για αισθητική αναβάθμισή τους.
Βαψίματα αιθουσών, τοίχων, κάγκελων είναι βασικές προτεραιότητες. Ο κατάλληλος χρωματισμός, οι φωτεινές αίθουσες είναι στοιχεία απαραίτητα για μια καλή εκπαίδευση. Βοηθούν την ψυχολογία του μαθητή και ανεβάζουν τη διάθεση του για μάθηση.
Να χαίρονται τα παιδιά μας τον χώρο που σπουδάζουν, να τον απολαμβάνουν, τους το οφείλουμε.
Προφανώς και υπάρχει σχεδιασμός για νέες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στις υπό ένταξη περιοχές της πόλης μας 3η – 4η γειτονιά στα Μελίσσια, 25ης Μαρτίου στη Νέα Πεντέλη, που θα προχωρήσουμε την ένταξή τους αμέσως την ανάληψη των καθηκόντων μας».
Ειδήσεις από Πεντέλη – Νέα Πεντέλη – Μελίσσια στο amarysia.gr