Όποιος περνούσε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το πρωί από κεντρικότατο café της Πεντέλης θα πίστευε ότι ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ή ακόμα καλύτερα ότι διεξάγετο συνέδριο ή Ημερίδα αυτοδιοικητικού περιεχομένου με… αποκλειστικά Πεντελιώτικο ενδιαφέρον!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΓΙΑΝΝΗΣ
Δεν θα ήταν υπερβολή εάν μιλάγαμε για την αυτοδιοικητική συνάντηση της χρονιάς, που μπορεί να έγινε σε δημόσιο χώρο, όμως ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το τι ακριβώς διεμήφθη, παρά μόνο να διακρίνει ότι το κλίμα ήταν αρκούντως φιλικό.
Το «παρών» από νωρίς έδωσε ο επί 21 χρόνια δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ενώ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η παρουσία τόσο του ιδρυτικού στελέχους της δημοτικής Κίνησης «Πεντέλη Επανεκκίνηση» Άγγελου Δημοσθένους όσο και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπροστά Μαζί» Λευτέρη Κοντουλάκου.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο συζήτησης τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 και πιο συγκεκριμένα προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που θα διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου για την επόμενη πενταετία (2024-2029). Ένα σχήμα που θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την συναίνεση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες από τις οποίες θα προκύψει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο.
Άλλωστε, η παρουσία του πρώην δημάρχου και έμπειρου αυτοδιοικητικού Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη αυτό ακριβώς υποδηλώνει. Μια παρουσία που θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά στην εξασφάλιση της αναγκαίας συναίνεσης, καθώς όλοι όσοι έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση όχι μόνο υπήρξαν στελέχη της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συμμαχία» επί δημαρχίας του αλλά κατά καιρούς έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια τόσο για το αυτοδιοικητικό του έργο όσο και για την αγάπη του για την πόλη.
Και καθώς χρόνος ακόμα υπάρχει για επίσημες ανακοινώσεις, καλά γνωρίζοντες λένε ότι το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα είναι έτοιμο να δεχτεί στις τάξεις του όχι μόνο επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και στελέχη της διοίκησης που τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν ..τάσεις φυγής ψάχνοντας νέο αυτοδιοικητικό μετερίζι εν όψει εκλογών.
Οι παριστάμενοι
Χαιρετισμό στη συνάντηση απηύθυνε το έτερο ιδρυτικό στέλεχος της δημοτικής Κίνησης «Πεντέλη Επανεκκίνηση» και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας , ενώ το «παρών» έδωσαν ακόμα ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μωραϊτης (που λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη «Δημοτική Συμμαχία» και την ένταξή του στην δημοτική παράταξη του Λευτέρη Κοντουλάκου «Μπροστά Μαζί») καθώς και το νέο στέλεχος του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» και πρώην πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης Γιάννης Ζούνης.
Ακόμα, παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Τζεβελέκας και Θέκλα Μαντέλη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης, ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Γιάννης Μπουλούκος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΗΜ. ΤΟ Πεντέλης Νέας Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου και Μιλτιάδης Παπαδάκης, τα μέλη της δημοτικής Κίνησης «Πεντέλη Επανεκκίνηση» Χρήστος Ερωτίδης και Θεόφιλος Βορέας και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Θανάσης Νικολόπουλος.
Διαβάστε επίσης: ΠΑΟ ΑμεΑ: «Αποκαταστάθηκαν οι φθορές στο κλειστό γυμναστήριο Μελισσίων Π. Τριανταφύλλου»