Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος γεώργιος Γκιούλμπαξε» και ο Δήμος Πεντέλης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της πλατείας Μικρασιατών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατών, ενώ λίγο αργότερα χαιρετισμό της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά εκφώνησε ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων Νίκος Δροσάτος.
Ακολούθησε ομιλία του γενικού γραμματέα του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Γιάννη Μπολέτη με θέμα την καταστροφή και γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το 1922.
Σύλλογοι και φορείς της πόλης κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο Μικρασιατών. To στεφάνι του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γκατζόλης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι παριστάμενοι
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πεντέλη 2020» Άγγελος Παλαιοδήμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Φρεμεντίτης, Φωτεινή Μαρκαντώνη, Παναγιώτης Μούστρης, Άρτεμις Αργύρη, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πεντέλη Πόλη Πρότυπο» Κώστας Βαρλαμίτης και η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μελισσίων Καλλιόπη Θεοφιλίδου-Δημητράκη.