Τις σχολικές μονάδες της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, στις
οποίες γίνονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τη δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) Τιμολέοντα Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Αθανάσιο Γιάνναρη.
Συγκεκριμένα, εργασίες γίνονται στα σχολικά συγκροτήματα Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Πεντέλης, του Κρυστάλλειου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νέας Πεντέλης, του Νηπιαγωγείου Πεντέλης, και του Γυμνασίου-Λυκείου Πεντέλης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Οι εργασίες αποκατάστασης, μέσω σύμβασης των Κτιριακών Υποδομών, έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, ενημερώνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας: «Όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου – όπως είχαμε δεσμευτεί – και θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν από την πυρκαγιά».
Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας, εκτός των σχολείων, επισκέφτηκε το κλειστό γυμναστήριο που καταστράφηκε από τη φωτιά, το οποίο είναι όμορο του Γυμνασίου- Λυκείου Νέας Πεντέλης.
Την αποκατάστασή του, με όρους υψηλότερης ανθεκτικότητας, έχει αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
«Έχει γίνει καθαρισμός του χώρου και τις επόμενες μέρες θα γίνει έλεγχος της στατικότητας του κτιρίου, με μεταλλική κατασκευή στη στέγη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του», συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.