Επί του πρακτέου λοιπόν ας απαντήσει στους δημότες, ο κ. Γραφάκος :
ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο
Τι έγινε το χρηματικό ποσό των 2.138.273,63 ¬ που εισέπραξε από τους Δημότες από την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους 0,50 (πράσινο ταμείο), τα έτη 2008, 2009 και 2010 για έργα και απαλλοτριώσεις, προκειμένου ο Δήμος να εξασφαλίσει χώρους πρασίνου σύμφωνα με τη με αριθμ. 308/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μελισσίων.
Την 1-1-2011 η Διοίκηση Στεργίου στον συγκεκριμένο κωδικό ( Κ.Α. 1692.002) βρήκε μηδενικό υπόλοιπο.
ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο
Ποιούς από τους ελεύθερους χώρους, σύμφωνα με τη απόφαση 308/2007, απαλλοτρίωσε με το ποσό των 2.138.273,63 ¬ που εισέπραξε από τους Δημότεςαπό την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους 0,50;
Η Διοίκηση Στεργίου απέδειξε έμπρακτα τη βούλησή της για την απόκτηση ελεύθερων χώρων στον αστικό ιστό, με την αγορά του οικοπέδου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, απέναντι από το Κολυμβητήριο Μελισσίων.
ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο
Ποια έργα έκανε και πλήρωσε , σύμφωνα με τη απόφαση 308/2007, με το ποσό των 2.138.273,63 ¬ που εισέπραξε από τους Δημότεςαπό την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους 0,50 .
Η Διοίκηση Στεργίου παρέλαβε από τον πρώην Δήμο Μελισσίων χρέη 6.175.100,24 ευρώ , πλήρωσε από πόρους του Δήμου 1.175.000,00 και το υπόλοιπο ποσό εντάχθηκε στο πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων.
ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο
Τι έγινε το ποσό των 500.000 ευρώ που υπήρχε μέχρι και την 31-12-2007 από δάνειο στον προθεσμιακό λογαριασμό που τηρούσε ο πρώην Δήμος Μελισσίων για το σκοπό της αγοράς της Πλατείας Πόγκα.
Την 1-1-2011 η Διοίκηση Στεργίου στον συγκεκριμένο λογαριασμό δεν βρήκε υπόλοιπο, καθώς το ποσό εκταμιεύθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε άλλους κωδικούς, με συνέπεια την μη εξαγορά της πλατείας Πόγκα. Παρόλα αυτά σχεδιάζουμε στην επόμενη θητεία μας, εφόσον οι Μελισσιώτες και οι Πεντελιώτες μας εμπιστευτούν και πάλι, να την αποκτήσουμε.
ΕΡΩΤΗΜΑ 5ο
Γιατί ενώ σήμερα υπερθεματίζει για την απόκτηση του οικοπέδου στο Ο.Τ.196 (1ο Δημοτικό σχολείο Μελισσίων ) δεν αναφέρεται αυτό πουθενά στην πολιτική του για την απόκτηση γης στον πρώην Δήμο Μελισσίων. Μήπως δεν είχε γνώση του θέματος;
Η Διοίκηση Στεργίου επί του θέματος αναμένει την τελική απόφαση των οργάνων και ευελπιστεί το οικόπεδο να παραμείνει στο σχολείο μας. Για μία υπόθεση που ταλανίζει τα Μελίσσια από το 1934, με λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, καλείται και πάλι η Διοίκηση Στεργίου όχι μόνο να δώσει λύση, αλλά και να πληρώσει ακόμη μια φορά το λογαριασμό1
Αυτό είναι ένα μέρος μόνο από ….τα «έργα και τις ημέρες» του
κ . Γραφάκου, ο οποίος συνεχίζει να παραπλανεί τους δημότες μιλώντας για προοπτική ανάπτυξης στην πόλη των Μελισσίων;
Συνδυασμός Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ
«Ο κ. Στεργίου έχει επιλέξει συνειδητά την όξυνση, νομίζοντας ότι έτσι θα αποφύγει την εκλογική του συντριβή»
«Είναι προφανές ότι ο κ. Στεργίου, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκειά του και την παντελή έλλειψη έργου από τη διοίκησή του, έχει επιλέξει την οξεία πόλωση στην πορεία του προς τις εκλογές.
Η χαμένη τετραετία που διαπιστώνουν όλο και περισσότερο οι πολίτες, η έλλειψη έργου και η στασιμότητα σε όλες τις δημοτικές υποθέσεις, τον οδηγούν να λέει συνέχεια τις ίδιες ανοησίες. Εδώ και 2,5 χρόνια λέει τα ίδια και τα ίδια, παρόλο που έχει λάβει δημόσιες απαντήσεις, οι οποίες είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο. Περσινά ξινά σταφύλια λοιπόν «φίλτατε» κ. Στεργίου.
Το μόνο που καταφέρνει με αυτή του την τακτική είναι να γίνεται γραφικός, βαρετός και να χάνει φίλους και στελέχη που έρχονται προς τα εμάς. Τον ευχαριστούμε θερμά για αυτή του την υπηρεσία.
Κατανοούμε βέβαια τη δυσχερή του θέση. Για όσα μας κατηγορεί θα κληθεί να δώσει από το Σεπτέμβριο συγκεκριμένες απαντήσεις. Ξέρει καλύτερα από τον κάθε ένα ότι με το να χαρίσει δημοτικά τέλη 1.000.000 ευρώ το χρόνο στις Τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις, έχει μειώσει τα τακτικά έσοδα του Δήμου, έχει δημιουργήσει λειτουργικά ελλείμματα, έχει μειώσει επικίνδυνα τα διαθέσιμα του Δήμου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να οδηγείται στα βράχια, συνέπεια των απαράδεκτων επιλογών του.
Γνωρίζει επίσης ότι τα μεγάλα ανοικτά θέματα της θητείας του στην Παλαιά Πεντέλη, όπως της μη είσπραξης ΤΑΠ από τους κατοίκους επί μια δεκαετία, που είχε απώλεια εσόδων για το Δήμο 1,2 εκατ. ευρώ και τα χρήματα που εισέπραξε παράνομα από τους δημότες για αγωγούς αποχέτευσης 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κληθεί να επιστρέψει ο Δήμος, τον οδηγούν σε δικαστικές περιπέτειες που πιθανά να οδηγήσουν ακόμα και στην έκπτωση από το αξίωμά του για το βαρύτατο αδίκημα της μη βεβαίωσης εσόδων ΤΑΠ ύψους 250.000 ευρώ στους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης.
Κατανοούμε λοιπόν τον πανικό ενός ανθρώπου που καταρρέει, που δεν έχει κανένα όραμα για το μέλλον της πόλης, που αδυνατεί να παρακολουθήσει τις σύγχρονες εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία. Θα υπομείνουμε την όξυνσή του και τα ψέματά του για 9 μήνες ακόμα…».