Στην ψυχολογία του πολίτη στην κρίση που βιώνει και τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι ταγοί της Πολιτείας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης στην ομιλία του, στο πλαίσιο εσπερίδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία».
Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο Χίλτον (αίθουσα Τερψιχόρη), με θέμα «Η ψυχολογία του πολίτη και οι δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης».
Ο δήμαρχος στην ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «καθημερινά η οικονομική, κοινωνική αλλά και πολιτική κρίση οξύνεται» και πρόσθεσε ότι «οι πολιτειακοί θεσμοί θα πρέπει να λειτουργούν με βάση την αρχή: Άνθρωπος η απάντηση σε κάθε ερώτηση».
Εκτίμησε, εξάλλου, ότι «από οποιοδήποτε επίπεδο διοίκησης ή θέσης έχουν οι θεσμικοί παράγοντες στην κοινωνία, πρέπει να βοηθήσουν, καθώς γιγαντώνεται ο αριθμός των πτωχών αλλά και των νεόπτωχων στην κοινωνία».
Ο δήμαρχος Πεντέλης επισήμανε, επίσης, ότι «η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, είναι ευθύνη και κάλεσε την Πολιτεία, η οποία φαίνεται να λειτουργεί σαν να μην έχει καταλάβει τα προβλήματα της κοινωνίας, να αναλάβει τις ευθύνες της γιατί «το κοινωνικό πρόβλημα, είναι πρόβλημα κατ΄αρχάς δικό της».
Στην εσπερίδα παρευρέθησαν από πλευράς Δήμου Πεντέλης, εκτός του δημάρχου Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Δημήτρης Τομπουλίδης, η αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι τοπικοί σύμβουλοι Μελισσίων Δημήτρης Τζαμτζής και Εύη Ευαγγελίου, καθώς και η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Μελισσίων Τίτσα Κυβέλου.