Στήριξη του Δήμου
Σημαντικός αρωγός στον τομέα της περίθαλψης έχει σταθεί και ο Δήμος, που μετά από παράκληση του Συλλόγου προέβη σε συνεργασία με την κλινική για αδέσποτα ζώα του Δήμου της Νέας Ερυθραίας, όπου πλέον μεταφέρονται τα τραυματισμένα και κακοποιημένα ζώα που μαζεύει ο Σύλλογος.
«Τα ζώα παραμένουν στις εγκαταστάσεις της κλινικής αρκετό χρόνο μετά τη λήξη της θεραπείας τους με στόχο να δοθούν για υιοθεσία. Αν κάτι τέτοιο δεν ευοδωθεί τότε τα τοποθετούμε στο σημείο που τα βρήκαμε και τα επιβλέπουμε για κάποιο χρονικό διάστημα τοποθετώντας τους νερό και τροφή» αναφέρει το μέλος.
Δυστυχώς όμως όπως προσθέτει, η πλειοψηφία από αυτά δεν κατορθώνει να επιβιώσει λόγω των περιστατικών φολιασμού που παρατηρούνται, αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων.
Έκκληση για συμμετοχή εθελοντών
Ενδεικτικό μάλιστα της αδιαφορίας των πολιτών αναφορικά με το πρόβλημα των αδέσποτων είναι και η μηδενική ανταπόκριση στις εκκλήσεις του Συλλόγου για συμμετοχή και άλλων εθελοντών. «Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω της έλλειψης ατόμων που θα μπορούν να μας συνδράμουν στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα ανυπεράσπιστα ζώα.
Κατ’ επέκταση επωμιζόμαστε όλο το βάρος της προσπάθειας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να περιθάλψουμε το σύνολο των ζώων του Δήμου που έχουν ανάγκη» τονίζει η εθελόντρια.
Οικονομικά προβλήματα
Μεγάλο είναι και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος καθώς όλα τα έξοδα με εξαίρεση την περίθαλψη των ζώων καλύπτονται από τα ίδια τα μέλη.
«Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παρουσιαστεί ανάγκη να νοικιάσουμε χώρους σε πανσιόν σκύλων για να φιλοξενηθούν ζώα που δεν έχουμε καταφέρει να δοθούν για υιοθεσία, ενώ λόγω της οικονομικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε πολλά αδέσποτα ζώα υποσιτίζονται» υπογραμμίζει.
Αναφορικά με τα σχέδια του Συλλόγου στο μέλλον η εθελόντρια μας ανέφερε ότι στόχος είναι σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή να τοποθετηθούν τσιπάκια σε όλα τα αδέσποτα του Δήμου, ώστε να μπορούν να εντοπίζονται έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος φολιασμού.
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το έργο μας παρά τις δυσκολίες, ενώ ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση και βοήθεια από συμπολίτες μας.
ιότι αν οι άνθρωποι δεν μάθουν να συνυπάρχουν με τα ζώα και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όταν αποφασίσουν να αποκτήσουν κατοικίδιο, τότε τα ζώα θα συνεχίσουν να υποφέρουν» υπογράμμισε κλείνοντας η εθελόντρια.





































































































