Το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαΐου τελέστηκαν τα εγκαίνια της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.
Ο φιλόξενος χώρος του Μεγάρου ήταν κατάμεστος από τους επίσημους προσκεκλημένους χορηγούς, αντιδημάρχους, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και δημότες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Τη βραδιά ξεκίνησε η χορωδία της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων με το μαέστρο Χαράλαμπο Μιχαηλίδη.
Ακολούθησε το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τον τοπικό αντιδήμαρχο της Δημοτικής Κοινότητος Πεντέλης Λευτέρη Κοντουλάκο και ο χαιρετισμός του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη. Στη συνέχεια τελέστηκε ο αγιασμός και τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη Σακελλαρίου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος με την οικογένεια Μάριου Κυριάκου, η οποία ήταν και η χορηγός του όλου έργου.
Στην τελετή των εγκαινίων, ο δήμαρχος και οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στον χώρο της βιβλιοθήκης και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Έκθεση Ζωγραφικής, της κατοίκου ΠεντέληςΖακλίν Δελασούδα, η οποία λειτουργούσε παράλληλα στον ίδω χώρο για κοινωφελή σκοπό.