Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου διοργανώνει για 5η χρονιά το Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων στο θέατρο Τόπος Αλλού από τη Τρίτη 20 μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου.
Θέμα του 5ου Φεστιβάλ «Παραμύθια και η αφηγηματική παράδοση» με συμμετοχή θεατρικών οργανισμών από όλη την Ευρώπη.
Τα παραμύθια των λαών εμπνέουν.
Με θέμα τα παραδοσιακά παραμύθια και τους μύθους, το φεστιβάλ θα συγκεντρώσει θιάσους και θα παρουσιάσει τις παραστάσεις τους από 20- 24 Απριλίου στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ με τίτλο «Θάλασσα των παραμυθιών».
Επελέγησαν και θα λάβουν μέρος:
- το Teatro INVERSO Από την Ιταλία (Μπρέσια),
- τo European Education & Culture Centre ARTEMIS, από το ιστορικό Ιάσιο της Ρουμανίας
- και το PROROPI FOUNDATION and Art centre από την Νότια Βουλγαρία.
Από την Ελλάδα:
- το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού θεάτρου
- και η ομάδα So Real.
Όλοι οι ξένοι θίασοι θα παρουσιάσουν παραστάσεις αντιπροσωπευτικές βασισμένες σε λαϊκά παραμύθια της χώρας τους, ενώ από την Ελλάδα το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού θεάτρου θα παρουσιάσει την παράσταση «Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώα».και η ομάδα So Real τον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα» του Όσκαρντ Ουάιλντ.
Και μια κοινή παράσταση
Το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού θεάτρου ενθάρρυνε και πέτυχε μια πιο σύνθετη συνεργασία των θεατρικών ομάδων μεταξύ τους. Έτσι εκτός από τις επί μέρους παραστάσεις θα παρουσιάσουν όλοι μαζί και μία παράσταση κοινή, με τίτλο «Θάλασσα των Παραμυθιών». Σ’ αυτή την παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αντιπροσωπευτικά παραμύθια από την Ιταλία, Βουλγαρία Ρουμανία και Ελλάδα.
Οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται στην εθνική γλώσσα του κάθε θεατρικού οργανισμού ενώ η κοινή παράσταση θα παιχτεί στην αγγλική γλώσσα.
Για τις παραστάσεις που η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό θα πρέπει να προηγηθεί μία κράτηση στα τηλέφωνα του θεάτρου 210 8656004, 8624392 και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
(Τόπος Αλλού / Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα / τηλ. 2108254600 και 210-8679535 / http://www.topos-allou.gr / toposallou@marinet.gr)