Ένας θεσμός πια το Story Telling Festival του Μικρού Πολυτεχνείου, που διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά, φέτος αλλάζει γειτονιά και προσεγγίζει τα παράλια και τον Πειραιά.
Στο «ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ» στον ηλεκτρικό σταθμό του Νέου Φαλήρου, περιμένει τους διαγωνιζόμενους παραμυθάδες και το κοινό που αγαπά την τέχνη του παραμυθιού και της αφήγησης να ψηφίσει ποιο από τα παραμύθια που θα ακούσει του αρέσει πιο πολύ.
Τις Κυριακές 30 Μαΐου και 6 Ιουνίου και ώρες 16:00 έως 21:00, θα διεξαχθούν οι αγώνες παραμυθάδων από όλη την Ελλάδα που θα διαγωνίζονται την πρώτη Κυριακή στην Τέχνη της Προφορικής Αφήγησης και την δεύτερη Κυριακή στο γραπτό παραμύθι*.
Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει και η λήξη δήλωσης συμμετοχής και για τις δύο κατηγορίες είναι έως την Παρασκευή 28 Μαΐου, Ώρα 22:00.
Πληροφορίες στο 2109480745 και στο www.mikropolytexneio.gr
* Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό, αφορά σε διαφορετικές κατηγορίες: αφήγησης, συγγραφής (πεζό και έμμετρο κείμενο) και impro – stories.
Τα γραπτά πεζά παραμύθια διαγωνίζονται την Κυριακή 6/6, ενώ οι 3 άλλες κατηγορίες (αφήγηση, impro & έμμετρο) διαγωνίζονται την προηγούμενη Κυριακή 30/5. Ώρες διεξαγωγής: 16:00 – 21:00
Τα διαγωνιστικά τμήματα του Story Telling Festival είναι:
1) IMPRO – STORIES – ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
Θεματικές Αφηγήσεις όχι μεγαλύτερες από πέντε (5) λεπτά που οι συμμετέχοντες σε αυτές θα αυτοσχεδιάζουν μπροστά στο κοινό στήνοντας μία ιστορία με:
Α) Σεβασμό στα δεδομένα που τους δόθηκαν,
Β) Έμπνευση και μαεστρία ως προς τη σύνθεση του υλικού τους,
Γ) Αποτελεσματική σκηνική παρουσία.
2) TALKING HEADS, MOVING HANDS
Αφηγητές, story tellers, παραμυθάδες, ηθοποιοί, γραφιάδες με έφεση στον προφορικό λόγο, αλλά και όσοι αγαπάνε και ασχολούνται με την τέχνη της προφορικής αφήγησης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με ένα παραμύθι ή μία ιστορία μέγιστης διάρκειας δώδεκα (12) λεπτών που θα γνωρίζουν καλά ή θα έχουν προετοιμάσει και θα αφηγηθούν την στο κοινό by heart (χωρίς να την διαβάζουν).
3) STORY (WRITING) TELLING FESTIVAL
Πρωτότυπα γραπτά παραμύθια που:
- Μπορούν να είναι Πεζά κείμενα
- Μπορούν να είναι Έμμετρα κείμενα (Παραμυθοτράγουδα)
- Πρέπει οι συγγραφείς τους να φροντίσουν ώστε τα κείμενα που θα προκριθούν στον τελικό να διαβαστούν στο κοινό είτε από τους δημιουργούς τους, είτε από κάποιον που ο συγγραφέας προτείνει.
Σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η παρουσίαση του παραμυθιών πρέπει να διαρκεί από πέντε (5) έως δώδεκα (12) λεπτά. Και μην ξεχνάμε, μπορεί ο τρόπος παρουσίασης να είναι αβανταδόρικος ή λιτός αλλά το κείμενο είναι αυτό που διαγωνίζεται για την κριτική επιτροπή και όχι η παρουσίαση.
Η κριτική επιτροπή ή το βραβείο από το κοινό είναι σε κάθε φεστιβάλ απαραίτητα αλλά ορίζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν κάθε χρονιά που διεξάγεται το φεστιβάλ.