Στα σαλόνια του 19ου αιώνα η Έντα Γκάμπλερ συναντάει την Κάρμεν του Μπιζέ. Δυο γυναίκες διαφορετικών τάξεων που τις ενώνει το πάθος για ελευθερία βρίσκονται στο Beton7, στην ίδια σκηνή, την ίδια μέρα και ώρα. Η Όπερα συναντά το Θέατρο σε μια ελλειπτική σύνθεση δύο έργων γραμμένων τον ίδιο αιώνα, της όπερας Κάρμεν του Μπιζέ και της Έντα Γκαμπλερ του θεάτρου του Ίψεν, σε μια παράσταση όπου ένα βιολί και ένα πιάνο ακολουθούν μουσικά την αφήγηση και τη δράση των ερμηνευτών.
Σκηνική Σύνθεση: Κατερίνα Οικονομοπούλου
Ερμηνευτές: Αντώνης Μπατζάκης/τενόρος, Κέλλυ Κούτλα/σοπράνο, Σωτήρης Τριάντης/βαρύτονος και οι ηθοποιοί Κατερίνα Οικονομοπούλου/μέτζο σοπράνο,
Βασίλης Ασλανίδης, Μαριλίζα Χρονέα.
Βιολί: Σλάβα Τόκαρεβ
Πιάνο: Δημήτρης Βεζίρογλου
Ημερομηνίες παραστάσεων: Απόψε, αύριο,9,10,16,17,23 και 30 Δεκεμβρίου
Πρεμιέρα: Απόψε
Ώρα παραστάσεων: 21:00
Διάρκεια 70 λεπτά.
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ Κανονικό & 5 ευρώ Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-7512625
Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού BETON7 στον τρίτο χρόνο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις επέλεξε για θεατρολογικό άξονα το ‘Θέατρο των Ιδεών’ δίνοντας μια συνέχεια στην Αρχαία Τραγωδία και τον Σαίξπηρ που ήταν οι θεματικοί άξονες των προηγούμενων χρόνων.
Το ‘Θέατρο των Ιδεών’ συνδέεται με το αστικό δράμα στις βόρειες λογοτεχνίες και η επιρροή του στην ελληνική δραματολογία εισάγει κοινωνικούς προβληματισμούς πάνω στην ατομική ανεξαρτησία, τα προβλήματα των διαπροσωπικών σχέσεων, τις θρησκευτικές επιρροές και τις κοινωνικές προλήψεις.
Το ΒΕΤΟΝ7 σε μια συγκυρία που η πνευματικότητα στην τέχνη αναζητά ταυτότητα και αληθινές πηγές έμπνευσης, σε συνεργασία με τις ομάδες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ προτείνει κείμενα από τον Στρίντμπεργκ στον Καζαντζάκη για ένα μακρύ ταξίδι με όχημα το θέατρο και σταθερό σημείο αναφοράς την απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη και την κοινωνία. Οι μοντερνιστές Ίψεν, Βέντεκιντ, Στρίντμπεργκ, Σνίτσλερ αλλά και οι Ξενόπουλος, Καζαντζάκης, Ταγκόπουλος, Παλαμάς αρθρώνουν μια διαμαρτυρία μέσα από το θέατρο για τα κοινωνικά δρώμενα.