Μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου 2014, «Το Γαλλικό Θέατρο à la Grecque» και μια σύντομη, άκρως επιτυχημένη πορεία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η «ΧΙΛΝΤΑ» της Μαρί Ντιάιγ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, συνεχίζει τον κύκλο των παραστάσεων της στο THEATROVICTORIA και λόγω επιτυχίας, παίρνει παράταση μέχρι την Πέμπτη 7 Μαΐου. Η παράσταση παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.
Στο έργο της «Χίλντα», πρωταγωνιστούν μία νεαρή υπηρέτρια, η Χίλντα και η κυρία της. Η συγγραφέας διεισδύει στα άδυτα του αιώνιου ζεύγους κύριος – υπηρέτης, ανώτερος – κατώτερος, ισχυρός – ανίσχυρος. Ένα δοκίμιο για την αλλοτρίωση της προσωπικότητας και την ουτοπία της συνύπαρξης. Η κυρία επιθυμεί να δώσει σάρκα και οστά στις συγκεχυμένες και ουτοπικές της ιδέες περί ελευθερίας, δημοκρατίας και ισότητας, ενώ η Χίλντα θέλει απλώς, να παραμείνει μία απλή υπηρέτρια. Η ιστορία μιας καταστροφής.
Ερμηνεύουν: Άννα Κουτσαφτίκη, Νικόλας Πιπεράς, Νατάσα Εξηνταβελώνη
Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος / Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου / Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
THEATROVICTORIA: Μαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 119
Τηλ.κρατήσεων: 210-8233125/6972964339
Γενική είσοδος: 12,00 ευρώ / Γενική προπώληση (δίκτυο Viva.gr): 10,00 ευρώ / Συνταξιούχων / Φοιτητικό: 8,00 ευρώ / Ανέργων: 5,00 ευρώ