Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στο ιστορικό θέατρο Comedie-Française στο Παρίσι έγινε η τελετή απονομής των βραβείων Gourmand World Cookbook Awards 2009. Η «Κινέζικη κουζίνα» του Βαγγέλη Δρίσκα βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Βιβλίο Κινέζικης Κουζίνας στον Κόσμο» (1st prize – Best Chinese Cuisine Book in the World).
Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, καθώς το βιβλίο ήταν συνυποψήφιο με άλλα 11 βιβλία για την κινέζικη κουζίνα από: Καναδά, Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Κίνα, Αυστρία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Σουηδία και Γαλλία, αλλά κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση.
Στον ετήσιο οδηγό του διαγωνισμού (Gourmand Yearbook 2009), που παρουσιάζει τους υποψήφιους της τελικής φάσης, και στο δελτίο τύπου του διαγωνισμού γράφτηκαν για την κινέζικη κουζίνα τα παρακάτω σχόλια: «Ο Βαγγέλης Δρίσκας επέστρεψε από την Κίνα με πολλές ιδέες και πολλές αναμνήσεις. Ταυτόχρονα, ο Ανδρέας Ευσταθίου τράβηξε εξαιρετικές φωτογραφίες που απαθανατίζουν την κινέζικη πραγματικότητα. Ο Βαγγέλης Δρίσκας έγραψε ένα πρακτικό βιβλίο για την αληθινή κινέζικη κουζίνα. Η αγγλική μετάφραση είναι έτοιμη!».