
Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) για την Αττική και αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του αρμόδειου υπουργείου.
Ο Δήμος Χαλανδρίου απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν την απόρριψη κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων, ιδιαίτερα στις περιοχές που γειτνιάζουν με τη Ρεματιά, όσο διαρκεί αυτή η προειδοποίηση.
«Τα ξερά κλαδιά και τα ογκώδη υλικά αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης κι εξάπλωσης πυρκαγιάς», σημείωσε αντίστοιχη ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, τις γειτονιές, τους συμπολίτες μας και κρατάμε την πόλη καθαρή κι ασφαλή».
Τα υπόλοιπα μέτρα
Το Χαλάνδρι, όπως ολόκληρη η Αττική, τίθεται την Τετάρτη 5 Αυγούστου σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.
Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα στη Ρεματιά και στους χώρους πρασίνου της πόλης.
Αποφεύγουμε αυστηρά:
• το κάψιμο ξερών χόρτων, κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
• τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες,
• τις υπαίθριες ψησταριές και κάθε χρήση φλόγας,
• την απόρριψη αναμμένων τσιγάρων,
• οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η καύση αγρών και υπολειμμάτων βλάστησης.
Αν αντιληφθείτε καπνό ή φωτιά, καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 ή τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, δίνοντας όσο το δυνατόν ακριβέστερες πληροφορίες για το σημείο.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook






































































































