Πάνω από 205 τόνους ρούχων, παπουτσιών, λευκών ειδών, τσαντών και αξεσουάρ ένδυσης, συνέλεξε o Δήμος Χαλανδρίου τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μέσω του δικτύου των 60 μωβ κάδων οι οποίοι καλύπτουν όλη την πόλη.
Τα είδη που έχει αποτρέψει από την ταφή τους, θα μπορούσαν, σύμφωνα με τη διοίκηση, να γεμίσουν περισσότερα από 40 απορριμματοφόρα.
Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν το Χαλάνδρι στο «top 10» των πόλεων με τις καλύτερες επιδόσεις πανελλαδικά, σύμφωνα με την εταιρεία Recycom, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος των βορείων προαστίων.
Στους μωβ κάδους οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν, καθαρά, ρούχα, ζεύγη παπουτσιών, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια), καθώς και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες) που δεν χρειάζονται.
Καλύπτουν σχεδόν κάθε γειτονιά της πόλης και βρίσκονται σε πλατείες, έξω από σχολεία, παιδικές χαρές, σούπερ μάρκετ κι άλλες κεντρικές & προσβάσιμες τοποθεσίες για όλους, σύμφωνα με τη διοίκηση.
Δείτε ΕΔΩ τα σημεία των μωβ κάδων
«Τα παλιά είδη ένδυσης οδηγούνται προς ανακύκλωση με σκοπό την επανάχρηση ενώ ένα πολύ μεγάλο μέρος τους που είναι σε καλή κατάσταση, αξιοποιούνται για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας αλλά και την κάλυψη εκτάκτων αναγκών μετά από φυσικές καταστροφές, με ευθύνη της Recycom», υπενθύμισε η δημοτική Αρχή.
Τι κερδίζουμε, σύμφωνα με τον Δήμο:
-Μειώνουμε τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ
-Εξοικονομούμε χρήματα, καύσιμα και ενέργεια
-Διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό
-Στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας
-Μαθαίνουμε στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης

Σίμος Ρούσσος: «Στρατηγική μας επιλογή η διαλογή στην πηγή»
Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε: «Το Χαλάνδρι διαθέτει πλέον έναν πολύ διευρυμένο δίκτυο αποκομιδής και εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, που βασίζεται στη στρατηγική επιλογή της διαλογής στην πηγή. Λειτουργούν ξεχωριστά ρεύματα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, υπολειμμάτων κουζίνας, τηγανέλαιου, ρούχων, παπουτσιών, ενώ, πλέον, γίνεται εκτροπή όλων των ογκωδών αντικειμένων, από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έως οικοδομικά υλικά, κλαδέματα, ελαστικά οχημάτων και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που έχει τέτοιο αναπτυγμένο δίκτυο διαλογής στην πηγή με πάνω από 7.000 κάδους τοποθετημένους σε όλη την πόλη», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr