Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για την κάλυψη σοβαρών ελλείψεων σε παράλληλη στήριξη και εκπαιδευτικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες της πόλης, ζητάει ο Παναγιώτης Μανούρης με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα, στο 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, παιδιά με εγκεκριμένες αποφάσεις παράλληλης στήριξης από το ΚΕΔΑΣΥ παραμένουν χωρίς τον εκπαιδευτικό που δικαιούνται, ενώ τα ολοήμερα και διευρυμένα τμήματα δυσλειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.
Αντίστοιχα, στο 6ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, τα δύο τμήματα της Α΄ Γυμνασίου φιλοξενούν συνολικά 54 μαθητές — μεταξύ των οποίων αρκετοί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΔΕΠΥ, σύνδρομο Tourette) — γεγονός που καθιστά επιτακτική τη δημιουργία τρίτου τμήματος.
Ο δήμαρχος τονίζει ότι παρόμοιες ελλείψεις καταγράφονται και σε άλλα σχολεία της πόλης, γεγονός που επιβαρύνει την εκπαιδευτική διαδικασία και στερεί από μαθητές με ανάγκες την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Η δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας ζητά:
-Την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας.
-Τη δημιουργία τρίτου τμήματος στην Α΄ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.
-Την πλήρη κάλυψη όλων των εγκεκριμένων θέσεων παράλληλης στήριξης στις σχολικές μονάδες του Δήμου.
«Η εκπαίδευση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και η ισότιμη πρόσβαση σε αυτή δεν μπορεί να τίθεται υπό αίρεση. Η δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας θα συνεχίσει να διεκδικεί τις αναγκαίες λύσεις, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς τη στήριξη που δικαιούται», τονίζει ο Παναγιώτης Μανούρης, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλεται να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα.