Στο Κάτω Χαλάνδρι συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας του Δήμου, με στόχο της διοίκησης να ασφαλτοστρωθούν οι εναπομείναντες δρόμοι. Από τις 28 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση την ίδια ενημέρωση, τα μηχανήματα έργου δουλεύουν στις οδούς Αρκαδίου, Σφακτηρίας και Περικλέους.
Στην περιοχή έχουν ήδη ανακατασκευαστεί οι δρόμοι: Καρδίτσης, Κεφαλληνίας, Κύθνου, Παξών, Ιθώμης Ηπείρου, Αμυκλών, Επτανήσου, Σποράδων, Θεσσαλίας, Κνωσού, Αιτωλίας, Βοιωτίας, Ακαρνανίας. Ευρυτανίας, Λοκρίδος, Φωκίδος, Άνδρου, Ιλιάδος, Ικαρίας, και Κυδωνίας. Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, θα συνεχιστούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και στο κέντρο της πόλης που άρχισαν στο τέλος Ιουλίου, με την οδόστρωση των Αγ. Γεωργίου και Διογένους. Θα ακολουθήσει η ανακατασκευή των οδών: Αλ. Παπάγου, Σωκράτους, Καραολή & Δημητρίου, Αριστοφάνους, Αριστοτέλους κ.α.
Τι προηγήθηκε
Ο Δήμος σημείωσε ότι «από τον Οκτώβριο του 2021, βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας σε δήμους της χώρας και σίγουρα το μεγαλύτερο που έγινε στο Χαλάνδρι, περιλαμβάνοντας 4 ξεχωριστά έργα συνολικού ύψους 13.100.000 ευρώ» Οι εργασίες, όπως υπενθύμισε η διοίκηση, άρχισαν από την περιοχή της Τούφας και εν συνεχεία επεκτάθηκαν σε Πολύδροσο, Συνοικισμό, Πάτημα.
«Η δημοπράτηση των έργων οδοποιίας ξεκίνησε σταδιακά από το 2019, με συγκεκριμένη στρατηγική», ανέφερε η δημοτική Αρχή, προσθέτοντας: «Στόχος ήταν, πριν ξεκινήσουν οι οδοστρώσεις να έχουν ολοκληρωθεί τα δύο μεγάλα έργα ομβρίων που ήταν μέχρι τότε σε εξέλιξη την πόλη». Παράλληλα, με βάση την ίδια ενημέρωση, διαμορφώθηκε ένα πλάνο δράσης, σε συνεννόηση με τις εταιρείες δικτύων (Φυσικό Αέριο, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ κλπ), ώστε οι ασφαλτροστρώσεις να γίνονται με αυστηρή προτεραιότητα στις οδούς, όπου θα είχε ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δικτύων υποδομής, για να μην χρειαστεί να σκαφτούν ξανά δρόμοι που έχουν ασφαλτοστρωθεί.
«Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα έργα είχαν δημοπρατηθεί από το 2019, η εκκίνησή τους καθυστέρησε, λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ισχύουν για τα δημόσια έργα», τόνισε ο Δήμος, καταλήγοντας: «Το επόμενο διάστημα ξεκινά το έργο των 2.500.000 ευρώ που δημοπρατήθηκε το 2021, ενώ εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, λόγω δικαστικών προσφυγών, βρίσκεται το έργο οδοποιίας που δημοπρατήθηκε το 2022».
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr