Στη διαδικασία παραλαβής των στοιχείων της μελέτης από τον προηγούμενο μελετητή και διακοπής της σύμβασης μεταξύ αυτού και του Δήμου Χαλανδρίου βρίσκεται η υπόθεση της ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής Πεύκο Πολίτη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μύρωνα Ανδριανάκη.
Υπενθυμίζεται ότι, κατόπιν της απόρριψης των ενταλμάτων πληρωμής της εταιρείας που είχε αναλάβει τη σχετική μελέτη από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η διοίκηση του Δήμου είχε επιλέξει τον δρόμο της νέας προκήρυξης για «ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και της πράξης εφαρμογής».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μ. Ανδριανάκης, «πρώτα θα πρέπει ο μελετητής να παραδώσει όλο το έργο που έχει μέχρι τώρα κοστολογήσει, για να προχωρήσει ο Δήμος τη διαδικασία λύσης της σύμβασης και εν συνεχεία θα προκηρύξουμε το έργο». Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Δήμος θα έχει στα χέρια του τα συμπληρωματικά στοιχεία έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Αρετή Κοτσολάκου