Την ετήσια έκθεση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί, για άλλον έναν Σεπτέμβριο, η κεντρική πλατεία της περιοχής.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17/9, με τη συμμετοχή μαθητών, ανθρώπων του σεμιναρίου, φίλων του είδους και κατοίκων της πόλης.
Οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων, πολλές, διαφορετικές και ξεχωριστές, αποτυπώνουν βιώματα, εμπειρίες, ματιές και προσωπικές αναζητήσεις.
«Φέρνουμε την τέχνη μέσα στην πόλη. Η κεντρική πλατεία μας γίνεται υπαίθρια γκαλερί. Γιατί πιστεύουμε ότι η τέχνη δεν πρέπει να κλείνεται μέσα σε τοίχους, αλλά να βγαίνει και να εκτίθεται άφοβα σε δημόσιους χώρους», σημείωσε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χριστίνα Μαχαίρα.
Ο συντονιστής του Εργαστηρίου Μπάμπης Κουγεμήτρος υπογράμμισε: «Οι φωτογραφίες επιστρέφουν εκεί που γεννήθηκαν, στον δημόσιο χώρο. Δεν απευθύνονται σε ένα κλειστό κοινό. Μας ενδιαφέρει αυτά τα έργα να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με αυτούς που αγαπούν τη φωτογραφία και ξέρουν ή νομίζουν ότι ξέρουν, αλλά και με ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση. Έτσι μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο δημιουργικό βραχυκύκλωμα!».
Η ετήσια έκθεση φωτογραφίας του Α΄ και Β΄ κύκλου του Εργαστηρίου Φωτογραφίας παραμένει στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου έως την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.
Εννιαετία παρουσίας
Η φετινή έκθεση σηματοδοτεί την 9η χρονιά λειτουργίας του Εργαστηρίου, που όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με τον Δήμο, έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή σχέση αγάπης με τη φωτογραφία, όχι μόνο ως καλλιτεχνικό μέσο, αλλά και σαν αφορμή για επικοινωνία, εμπειρία και συνάντηση μεταξύ των ανθρώπων.
Η φιλοσοφία του σεμιναρίου είναι η φωτογραφία να μην περιορίζεται σε ένα κλειστό, ειδικό κοινό. Οι εικόνες βγαίνουν στον δρόμο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, «συναντούν» τον περαστικό, προκαλούν σκέψη, συναίσθημα, διαφορετική ματιά πάνω στην πόλη και την καθημερινότητα.
«Είμαστε υπέρμαχοι της φωτογραφίας ως μιας αφορμής για εμπειρία και σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους», είναι η βασική ιδέα που διατρέχει τη διαδρομή του Εργαστηρίου.
«Η φετινή έκθεση αποτελεί, παράλληλα, ένα ακόμη βήμα προς τη 10η χρονιά λειτουργίας του Εργαστηρίου, που ήδη βρίσκεται μπροστά», κατέληξε ο Δήμος.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook







































































































