Θεωρείται δικαίως, τα τελευταία χρόνια, ένας ετήσιος «σταθμός» στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Χαλανδρίου και όχι μόνο. Ο λόγος για τις εκθέσεις της εικαστικής ομάδας του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου «Αργώ». Ακόμη κι η ιδιαιτερότητα των δυσκολιών της πανδημίας δεν «περιόρισε» τις εμπνεύσεις των ερασιτεχνών δημιουργών, που έχουν ως καθοδηγητή τον έμπειρο ζωγράφο Νίκο Οικονομίδη. Τα φετινά έργα -με θέμα και αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης- παρουσιάστηκαν στη φιλόξενη έδρα της «Αργώ» στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου έως και τις 30 Ιουνίου.
Λίγες μέρες αργότερα, ο σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα έργα ζωγραφικής.
Την τελευταία μέρα της έκθεσης βρέθηκε στον χώρο η ΑΜΑΡΥΣΙΑ, καταγράφοντας τις ξεχωριστές δημιουργίες του συλλόγου και συνομιλώντας με μέλη της εικαστικής ομάδας.
Η Κατερίνα Παπασταυροπούλου στάθηκε στο μεράκι όλων των δημιουργών παρά την αδυναμία δια ζώσης επαφών τον χειμώνα. «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας από τις αρχές Φεβρουαρίου, με συνεχείς διαδικτυακές συναντήσεις και παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να εκθέσουμε τα έργα μας», τόνισε.
Ενδεικτικό παράδειγμα της δραστήριας φύσης των ανθρώπων του συλλόγου είναι ένας από τους συμμετέχοντες, ο αειθαλής Θανάσης Υφαντόπουλος, ο οποίος όχι μόνο έδωσε το δικό του ζωγραφικό στίγμα πριν από λίγες μέρες, αλλά θα είναι παρών, ως μέλος της θεατρικής ομάδας, στην παράσταση «Ο Σαίξπηρ ταξιδεύει με την Αργώ» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, στις 22 Σεπτεμβρίου. «Θα συνεχίσω να είμαι δημιουργικός διότι είναι μονόδρομος. Πολιτισμός ίσον Ελευθερία και Δημοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στην έκθεση πήραν μέρος: Νόρα Ανδρεάδη, Ελένη Ζηλεμένου, Ευδοξία Κορομάντζου, Πόπη Κρανίδη, Άρης Λαζαρίδης, Ελένη Μαραγκουδάκη, Θέμις Μουμουλίδης, Χρήστος Μπαμπανιώτης, Αντωνία Σιμάτου, Κατερίνα Παπασταυροπούλου, Αθανάσιος Υφαντόπουλος.
Το επόμενο «ραντεβού» της εικαστικής ομάδας του συλλόγου προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο με παρουσίαση δημιουργιών υπό τον τίτλο «Το Χαλάνδρι που αγαπώ».
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζαντζίδης
Δείτε επίσης: Μαθητές γράφουν «εν ονόματι» όσων παιδιών δεν θα μιλήσουν