Με ένα πρόγραμμα περιηγήσεων υποδέχεται τον Απρίλιο ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης», ευελπιστώντας τα μέλη και οι φίλοι του να απολαύσουν τις δράσεις.
Κυριακή 28 Απριλίου : Πεζοπορία στον Ελικώνα, μονοπάτι Ζερίκι – Αρβανίτσα
Σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Σύλλογο ΑΧΟΛ Λειβαδιάς, θα πεζοπορήσουμε στον Ελικώνα και θα απολαύσουμε μια διαδρομή μέσα στα έλατα … στην κατοικία των εννέα Μουσών και προστάτιδες των τεχνών. Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Ζερίκι και θα πεζοπορήσουμε το μονοπάτι 22, όπου ο Έρως και οι Μούσες χόρευαν και ξυπνούσαν την ερωτική επιθυμία.
Θα ανηφορήσουμε το μονοπάτι δίπλα στην ρεματιά, θα περάσουμε από το εντυπωσιακό σπήλαιο του Πλούτου, ενώ θα αγναντεύουμε παράλληλα την εντυπωσιακή κορυφογραμμή της Μεγάλης Λούτσας. Περνώντας το διάσελο, θα περπατήσουμε σε μια διαδρομή ανάμεσα σε ψηλά έλατα, οξιές και βελανιδιές. Θα κάνουμε διάλλειμα στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής μας, στα 1235μ., και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς τον Ελικώνα. Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς το εντυπωσιακό οροπέδιο της Αρβανίτσας με τα θεόρατα έλατα και το πανέμορφο λιβάδι.
Πρόκειται για διάσχιση συνολικής διαδρομής 9 χλμ. με βαθμό δυσκολίας 1 και θετική υψομετρική 480 μ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :
– στο email : pezoporoihalandriou@gmail.com,
– στα τηλέφωνα :6945198855 (Γιώργος Σπανουδάκης), 6973442376 (Σταυρούλα Πετράκου)
– στο γραφείο του συλλόγου : Καρελλά 22, Χαλάνδρι (Συνοικισμός) κάθε Τετάρτη 18:30 – 20:30
– μέσω facebook : Πεζοπόροι Χαλανδρίου.